PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  16
  Juny
  2022

  El Teatre Principal acull la representació “El somiador imperfecte. Una passejada pel món de Josep-Ramon Bach (1946-2020)”, un homenatge al poeta sabadellenc

  Hi participen l’actriu i els actors Rosa Renom, Jaume Comas, Jordi Boixaderas, el pintor Ramiro Fernàndez, el pianista Jordi Masó, la cantant Marta Torras i el poeta Joan Vigó

  El Teatre Principal acull la representació “El somiador imperfecte. Una passejada pel món de Josep-Ramon Bach (1946-2020)”, un homenatge al poeta sabadellenc

  El Teatre Principal de Sabadell acollirà el dimecres 22 de juny, a les 8 del vespre, “El somiador imperfecte. Una passejada pel món de Josep-Ramon Bach (1946-2020) ”. Aquesta proposta cultural i homenatge compta amb la participació dels sabadellencs Rosa Renom, actriu; Jordi Boixaderas, actor; Paquita Company de l’espai Foc; Ramiro Fernàndez Saus, pintor; i Marta Torras, cantant, i també hi col.labora Júlia Domínguez. A més del pianista Jordi Masó, l’actor Jaume Comas i el poeta Joan Vigó. L’obra és l’homenatge dels seus amics al poeta, dramaturg i narrador Josep Ramon Bach, mort el març del 2020. 

  Aquesta proposta cultural i homenatge s’oferirà de forma gratuïta a tota la ciutat com a activitat de Sabadell Capital Cultural 2024. L’assistència és lliure fins a omplir l’aforament, i les invitacions es poden descarregar en el següent enllaç.

  Aquest acte compta amb la participació de la Fundació Ars i la coordinació de Mercè Banqué, dona del poeta. La música que interpretarà Jordi Masó també inclourà dos haikús del també compositor sabadellenc, Benet Casablancas.

  En paraules del regidor de cultura, Carles de la Rosa,

  “no volem deixar escapar oportunitats com aquesta. Amb aquest acte tenim l’oportunitat de recordar, de valorar, d’agrair, de portar en la memòria i de fer un sentit homenatge dels amics d’un gran poeta, que al seu torn també son grans artistes”.

  Per la seva banda, el regidor Lluís Matas ha destacat que

  “aquesta és la manera que tenen els amics i per extensió tota la ciutat de fer un sentit reconeixement a un dels nostres poetes més importants, en Josep Ramon Bach”. I ha conclòs que “de vegades cal dir-nos a nosaltres mateixos qui som, què volem recordar i què ens distingeix i ens fa únics com a ciutat”.

  El poeta Josep-Ramon Bach

  Josep-Ramon Bach va néixer a Sabadell l’any 1946. Va publicar més de 20 llibres, entre els quals s’hi troben: Ploma Blanca (Poesia Oral Africana), L’Ocell Imperfecte (Premis de la crítica Serra d’Or i Cavall Verd), Viatge al cor de Li Bo i Kosambi, el Narrador, així com Viatge per l’Àfrica i El Gos poeta, escrits per a infants. Entre els més recents, tres llibres de poemes: Reliquiari, El laberint de Filomena (Premi Cadaqués a Rosa Leveroni) i Versions profanes. I dos llibres de teatre: Diàlegs Morals sobre la Felicitat (Premi Recull) i La Dama de Cors se’n va de Copes (Premi Lluís Solà). Josep Lluch, editor de Proa, que li havia publicat la poesia a l’Óssa menor, va comentar que després de la mort de Francesc Garriga, Josep-Ramon Bach s’havia convertit en l’últim ambaixador de la Colla de Sabadell a l’Eixample barceloní.

  En aquests moments la Fundació Arts està treballant en la publicació de les obres completes d’aquest poeta, narrador i dramaturg sabadellenc universal. 

  Categories Capital Cultura Catalana 2024, Cultura i esport, Activitats culturals, Teatres Tags Josep-Ramon Bach