PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2015

El tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso, visita la 15 edició del 080 Barcelona Fashion, que compta amb participació sabadellenca

L’Escola Illa és un dels centres educatius presents a l’esdeveniment

El tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, va visitar ahir la 15a edició del 080 Barcelona Fashion, que se celebra del 2 al 5 de febrer al Museu Marítim de Barcelona i que compta amb presència sabadellenca. A l’esdeveniment, el tinent d’alcalde, acompanyat pel regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch, va poder visitar la zona de les Pop Up Stores, on està present l’Escola Illa. Així mateix va presenciar la desfilada protagonitzada per la marca sabadellenca Yerse, convidat pels responsables de la firma. L’esdeveniment compta també amb la participació de l’Escola ESDi.

Durant la seva estada, Ayuso va comentar que

és un orgull que Sabadell sigui present en esdeveniments de primer ordre com aquest, a través d’empreses de la ciutat o de centres de formació artística de referència com és el cas de l’Escola Illa i de l’ESDi. I és que prendre part al 080 Barcelona Fashion és una experiència positiva i de projecció no només per a ells, sinó també per al conjunt de la ciutat, ja que amb la seva presència, porten el nom de Sabadell arreu i això cal posar-ho en valor.

Ja fa diversos anys que l’Escola Illa col·labora amb el 080 Barcelona Fashion i és una de les escoles (juntament amb les escoles IDEP Escola Superior d'Imatge i Disseny, l’Escola Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce, l’ESDI Escola Superior de Disseny, l’Institut Català de la Moda, i la Llotja Escola Superior de Disseny i Art) que signa un conveni de col·laboració amb el CCAM-Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, per l’establiment d’un marc de col·laboració  que permeti portar a terme diferents actuacions conjuntes per a la promoció de la moda catalana i els joves dissenyadors catalans que s’han graduat o s’estan graduant a les escoles de disseny de moda de Catalunya.

En aquesta edició del 080 hi ha una novetat en la qual l’Escola municipal sabadellenca participa, a la nova zona de les Pop Up Stores (botigues pop-up), ubicada a la Open Àrea o àrea oberta al públic. És un espai de més de quaranta pop-ups de venda directa al públic que es reinventa amb el nom de 080 Fashion Market, per a exalumnat que posa a la venda les seves creacions. En aquest cas, l’exalumna de l’Escola Illa que hi pren part a la trobada és Laura Cueva. Altres centres educatius d’estilisme i moda de Catalunya també hi presenten les seves propostes.

Enguany hi ha també un espai expositiu amb les fotografies fetes durant el Photo Shoot Contest de l’anterior edició de juliol de 2014. I l’alumnat de l’Escola Illa també participa com a vestidors i vestidores a totes les desfilades, en conveni de Formació Pràctica en Centre de Treball. També han assistit a la Master Class impartida ahir al claustre de l’Arts Santa Mònica de Barcelona, a càrrec de Ruven Afanador (Colòmbia, 1959), que és un destacat fotògraf colombià que viu a Nova York, conegut i cotitzat per a fotografiar personatges famosos i moda.

Desfilada Yerse

Durant la desfilada a la qual va assistir el tinent d’alcalde, la marca sabadellenca Yerse va mostrar la nova col·lecció The Beauty Sorrounds (més informació a http://www.080barcelonafashion.cat/es/febrer15/yerse). Fundada el 1964 per Lluís Generó, i basant la producció en els jerseis de punts per a tota la família, Yerse s’ha anat globalitzat i canviant d’estratègia empresarial per centrar-se, 50 anys després, en els total looks femenins. Sense perdre la seva essència, el punt, molt present en les col·leccions, ha anat barrejant textures i matèries per arribar al segle XXI amb una essència de marca genuïna, sota el prima de l’estil vintage i la influència urbana de les grans ciutats cosmopolites.