PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Juny
2019

El treball La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució? guanya la 18a edició dels Premis Montserrat Miró i Marimon

Un treball sobre la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual s’emporta el Premi Ciutat de Sabadell

El treball La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució? guanya la 18a edició dels Premis Montserrat Miró i Marimon

La Fundació Bosch i Cardellach ha acollit el lliurament dels premis Montserrat Miró i Marimon als treballs de recerca d’alumnes de batxillerat. L’acte ha comptat amb la presència del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, Manuel Robles; l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras; la directora adjunta dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Ester Rivera; el director de la Fundació Bosch i Cardellach, Josep Maria Benaul; i la directora del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental, Núria Caballeria.

Al certamen s’han presentat 28 treballs d’alumnat de 15 centres educatius de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Entre aquests, el jurat ha atorgat tres premis, dotats per la Fundació Bosch i Cardellach, i ha reconegut dos treballs finalistes. Així mateix, s’ha atorgat el Premi Ciutat de Sabadell, dotat per l’Ajuntament i que reconeix el treball més destacat amb temàtica relacionada amb la nostra ciutat.

En aquesta 18a edició del concurs, el primer premi ha estat per a La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució? de Berta Guillamon Caixàs i Blanca Vila Navazo de l’Institut Sant Quirze del Vallès. Pel que fa al Premi Ciutat de Sabadell, és per a La inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a Sabadell, realitzat per Ariadna Gabarrón i Aina Farrés, de l’Institut Pau Vila.

Els premis els organitza la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1 (Sabadell) i l'Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu de potenciar els treballs de recerca de batxillerat i reconèixer l'esforç fet per l'alumnat i el professorat, tot projectant aquests treballs a la societat més propera. Hi col·laboren l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Fundació CASSA.

Per a la concessió de guardons, s’ha valorat la relació dels treballs amb les ciències socials, les llengües, les arts, l'educació física, les ciències experimentals, el medi ambient, la tecnologia i les matemàtiques. Així mateix, s’han tingut en compte aspectes com la correcció científica en el tractament dels temes –claredat en el plantejament de la hipòtesi o objectius inicials, en l’exposició de conclusions i correspondència entre plantejament inicial i conclusions–, la presentació del treball –estructura, ús adequat de la llengua, etc.–, i les capacitats desenvolupades per l’alumnat en l’elaboració del treball –capacitat de síntesi, valoració crítica, creativitat, fonts d’informació...–.

El jurat l’han format representants de la Fundació Bosch i Cardellach, dels ajuntaments de Sabadell i Sant Quirze del Vallès, dels Serveis Territorials d’Ensenyament, del món universitari, professorat dels instituts i un representant del CRP, que hi ha actuat com a secretari.

Montserrat Miró i Marimon

Amb el nom de la convocatòria, s’ha volgut retre homenatge a la memòria de Montserrat Miró i Marimon, reconeguda pedagoga qui, des de molt jove, es va vincular a Sabadell, on va formar la seva família, hi va viure i hi va treballar. Va ser professora al Col·legi de Batxillerat, a l’Escola Pia i va exercir de directora de l’Escola de Secretariat del CICF. A partir de l’any 1962, va centrar la seva tasca a l’Escola Sant Nicolau.

Premis

Al concurs s’atorguen tres premis, dotats per la Fundació Bosch i Cardellach i consistents en beques de matrícula d’estudis de 700, 500 i 300 euros. Així mateix, l’Ajuntament dota amb una beca de matrícula de 700 euros el Premi Ciutat de Sabadell.

El veredicte del jurat ha estat el següent:

FINALISTA

Tàbata Caballeria Martí

Uxue Soto Lines

Pel treball: Gènere, us del temps i discriminació

Tutor: Damià del Olmo

INS Vallès

FINALISTA

Míriam Garcia Nilo

Noèlia Pozo Galeote

Pel treball: Els mites clàssics darrere les plantes de l’Institut Joan Oliver

Tutor: Mercè Polo

INS Joan Oliver

TERCER PREMI

Joan Bosch Guerrero

Laia Calvo Gil

Alex Gomez Bedmar

Rubén Montilla Garcia

Pel treball: Una mirada al món àrab a través de la poesia

Tutor: Andrés Rico Mora

CE Ramar 2

SEGON PREMI

Jordi Doben Moliner

Pel treball: Conversió d’un cobert a un local d’assaig per a bateria

Tutor: Jordi Fontoba

Escola Pia Sabadell

PRIMER PREMI

Berta Guillamon Caixàs

Blanca Vila Navazo

Pel treball: La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució?

Tutor: Jorge Roldán Muñoz

INS Sant Quirze del Vallès

PREMI CIUTAT DE SABADELL

Ariadna Gabarrón

Aina Farrés

Pel treball: La inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a Sabadell

Tutor: Esteban Martínez

Institut Pau Vila