PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • L'Artèxtil es convertirà en la nova seu del futur Campus Urbà de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

 • Rellancem l'Eix

 • Obres per canalitzar i potabilitzar les aigües del subsòl

 • Policia Municipal 2024

 • La temporada de piscines 2024 s’inicia aquest divendres, 7 de juny, amb l’obertura d’Olímpia i Cal Marcet

 • Comencen els treballs de pacificació a l'entorn de l'Escola Joan Montllor

 • L'espai sobre la plataforma de la Ronda Oest és un espai d'ús ciutadà a Can Llong

 • El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana ha celebrat a Sabadell una jornada sobre productivitat i qualitat del treball

 • La tercera edició del Festival Observa arriba a Sabadell del 23 de maig al 16 de juny

 • El 3r Saló Sakura Matsuri 2024 arriba a Sabadell per apropar l'essència del Japó a la ciutat

 • Les plagues urbanes són un problema arreu pel canvi climàtic

 • El festival Embassa't celebra aquesta setmana la 16a edició

 • L'Ajuntament reomple el llac del Parc Catalunya

 • El llac del Parc Catalunya recuperarà aviat la normalitat

 • Seguici de vigília de La Salut 2024

 • Millores en la seguretat i la senyalització dels carrers d'Osca, Avellaneda i Portugal

 • Noves actuacions a l'entorn de l'Escola Joanot Alisanda

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

  24
  Gener
  2014

  El Vapor Llonch aconsegueix més de 4,2 milions d’euros de la Generalitat per donar suport a empreses, persones en atur i col·lectius més vulnerables

  Més de 4.000 persones i més de 600 empreses es podran beneficiar d’aquestes subvencions

  Les aprovacions de les convocatòries publicades de la Generalitat a través Servei d’Ocupació de Catalunya, del Departament d’Empresa i Ocupació i del Departament d’Ensenyament que han arribat a finals de 2013 permeten al Vapor Llonch comptar amb un import de més de 4,2 milions per desenvolupar un conjunt de projectes especialment durant 2014.

  Ramon Burgués, tinent d'alcalde de l'Àrea de Presidència, Economia i Serveis Centrals, ha destacat que el Vapor Llonch és el primer operador públic en formació ocupacional de Catalunya i que

  és previst que més de 4.000 persones i més de 600 empreses es puguin beneficiar d’aquests projectes.

  La mateixa convocatòria de la subvenció condiciona quins projectes es poden desenvolupar i quines persones es poden beneficiar o quan es podrà iniciar el servei.

  També ha recordat que

  entorn del 70% de l’activitat que el Vapor Llonch ha pogut desenvolupar en els darrers anys ha estat possible per presentar sol·licituds de subvencions, provinents principalment de la Generalitat de Catalunya.

  Des del Vapor Llonch s’ha aconseguit prop de 60 milions d’euros en subvencions entre 2002 i 2012 per desenvolupar tot un conjunt de serveis per la ciutadania. Burgués ha explicat que

  amb l’objectiu d’obtenir el màxim finançament i poder beneficiar el major nombre de persones o empreses possibles, cada any des del Vapor Llonch es presenten a les diferents convocatòries de subvenció per polítiques d’ocupació i d’empresa que es publiquen .

  A més, ha volgut agrair als gremis que treballen al costat del Vapor Llonch i que ens permeten portar a terme polítiques de formació,

  vull agrair com a ciutat aquesta col·laboració i creiem que no sortirem de la crisi fins que les famílies ho notin i això passa per la creació d’ocupació, s’han de fer polítiques que perquè hi hagi ocupació i el Vapor Llonch sempre ha treballat en aquesta línia.

  Les subvencions rebudes han permès activar els Programes d’Ocupació que beneficien un conjunt de 73 persones en atur oferint un contracte de treball i formació durant sis mesos. A més, s’ha iniciat el programa adreçat a persones aturades perceptores de la Renda Mínima d’Inserció per a prop de 20 persones. També 158 persones participaran en els programes d’ocupació i de formació en el marc dels projectes Treball als Barris del Ripoll i Treball als Barris del Sud. Un altre element de suport a aquestes persones per facilitar el seu accés al mercat de treball, serà l’activació de dispositius d’inserció laboral ubicats a la zona per atendre el veïnat que busca feina i detectar les necessitats de personal de les empreses.  En total es preveu atendre 600 persones a través d’aquest serveis. En l’àmbit de la formació i treball també s’ha obtingut finançament per desenvolupar accions en beneficis de persones beneficiaris de la renda mínima d’inserció.

  D’altra banda, des de finals de desembre estan començant de forma esglaonada el conjunt de cursos de Formació Ocupacional aprovats que es desenvoluparan fins juny de 2014. La novetat més important d’aquesta edició és la possibilitat de poder obtenir un certificat de professionalitat en finalitzar la formació  en la pràctica totalitat dels cursos que s’ofereixen des del Vapor Llonch. El processos de selecció de l’alumnat participant en aquests cursos s’anirà realitzant en funció de les dates d'inici dels cursos aprovats. A través del web del Servei d’Ocupació de Catalunya es pot formalitzar la preinscripció. D’altra banda, per desenvolupar projectes de l’àmbit de la formació, per exemple,  també es treballa  amb les empreses del territori i en resulten indirectament beneficiades. Per enguany es preveu superar en un 10% els resultats obtinguts en el 2013 el que es van formalitzar més de 270 convenis amb empreses per poder acollir usuaris del Vapor Llonch en  pràctiques laborals.

  Pel col·lectiu de joves s’ha aprovat els programes “Joves per l’Ocupació”, “Fem Ocupació per Joves”. En tots dos casos s’ofereixen incentius i acompanyament a les empreses per la contractació de les persones participants en aquests programes. Des del Vapor Llonch se’ls orienta i se’ls forma a entrar a la plantilla de les empreses. També s’han aprovat dos Programes més de Qualificació Professional Inicial  per joves i s’afegeixen als altres 2 que ja es van posar en marxa durant la tardor. Al conjunt de projectes específics per joves cal afegir l’aprovació de dues Cases d’Oficis vinculades al programa Treball als Barris que permet  formar durant sis mesos a joves en atur en un ofici. A continuació aquest joves són contractats durant  sis mesos més per desenvolupar actuacions i serveis per la ciutat. Aquests programes beneficiaran un conjunt de 310 joves i s’hi destinarà un total d’1 milió d’euros.

  També s’ha aprovat el finançament que permet reforçar l’Espai de Recerca de Feina ubicat al Vapor Llonch i posar per primera vegada en marxa el projecte Xarxa per Orientació per l’Ocupació (POIN) per a persones amb tractament de salut mental.

  En l’àmbit empresarial les aprovacions de la Generalitat, a través dels programes “Catalunya Emprèn” o “Programa Innovador Experimental” permetran comptar amb finançament per donar suport a persones emprenedores i noves empreses, fomentar l'emprenedoria entre els joves reforçar la relació entre universitats i centres de coneixement i empreses fent-les més competitives, així com explorar el potencial i posar en marxa accions a sectors econòmics com el de la gestió de recursos energètics o seguir donant suport a d'altres com el de les tecnologies aplicades a la salut en clau de clúster. A més, es participa en un segon programa innovador vinculat a l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees com a socis de projecte per donar suport al negoci i noves activitats del tèxtil.

  Fonts provinents de la Unió Europea

  Un últim capítol resolt abans de finalitzar l’any 2013 és el referent a les concessions directes de la UE per desenvolupar noves edicions de projectes europeus. En concret, es tracta dels programes “Erasmus Joves Emprenedors” i “URBACT ESIMEC”. El primer facilitarà l'accés de noves empreses locals a mercats internacionals per créixer i a empreses consolidades del territori conèixer països en els que es vulgui explorar noves oportunitats.  Per la seva banda, a través de l’URBACT ESIMEC s’abordaran accions per a la millora del suport empresarial (avenç en mesures d'accessibilitat i agilitació administrativa). En total a tarvés d’aquests projectes es compta amb una subvenció de prop de 75.000 euros i està previst donar suport a 76 empreses.

  D’altra banda, a través de la Fundació “la Caixa” també es comptarà amb 40.000 euros de subvenció més pel projecte Incorpora, d’inserció laboral de col·lectius en situació o risc d’exclusió social.

  A més de les aportacions de Generalitat o de la  UE i Fundació “La Caixa” que ja estan aprovades, es preveu al llarg de l’any 2014 optar a altres línies de subvencions per polítiques d’ocupació i empresa que acabaran completant el conjunt d’aportacions externes per l’any 2014.

  Finançament de les Polítiques Actives d’Ocupació (PAO)

  Les Polítiques Actives d’Ocupació (PAO) que diferents operadors desenvolupen al territori són possibles per la cooperació público-privada i per les línies de finançament de programes d’administracions supramunicipals, en especial, el Fons Social Europeu (FSE)  transferits a la Generalitat o Diputació i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) o iniciatives comunitàries de la Unió Europea; els programes implementats per l’Estat o per l’acció o compromís de la Generalitat de Catalunya.

  El conjunt de fonts de finançament les Polítiques Actives d’Ocupació (PAO) es sustenten principalment en les partides destinades a aquest àmbit en els pressupostos generals de l'Estat i la conseqüent transferència econòmica que l’Estat fa a Catalunya per aquesta finalitat. Via Generalitat i Diputació de Barcelona, els operadors locals poden optar a finançar els seus projectes en base als diners transferits però han d’esperar a que Generalitat i Diputació facin les convocatòries oportunes per poder presentar les sol·licituds de finançament de projectes.

  Categories Empresa, Treball Tags empresa i treball, Generalitat, presupost, Vapor Llonch