PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Juny
2014

El Vapor Llonch acull la cloenda de programes de formació i treball amb la participació de més de cent persones

Un total d’111 persones han participat en l’edició d’aquests programes

Els participants en els programes de formació i treball, organitzats per l’Ajuntament de Sabadell, han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquest programa de formació i treball. L’acte de cloenda, celebrat avui, ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, i del regidor de Promoció Econòmica, Lluís Monge.

 Josep Ayuso ha destacat que

una de les principals prioritats de l’Ajuntament és el foment de l’ocupació i, per això, com a Ajuntament la nostra responsabilitat és  afavorir aquest tipus de projectes. L’Ajuntament de Sabadell té en funcionament el Pla Municipal de foment a l’ocupació en el qual s’han invertit 700.000 euros per completar les accions que desenvolupa el Vapor Llonch a través de les aportacions de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. 

En el cas de l’acte de cloenda d’avui, un total d’111 persones han participat en l’edició d’aquests programes finançats amb fons provinents de la Generalitat emmarcats en els Programa mixt Treball i formació per a no perceptors, Treball i formació per a perceptors de la Renda Mínima d’Inserció i Treball als Barris del Ripoll. En la majoria dels casos, aquests programes van començar a finals de l’any passat i finalitzen al juny. La finalitat és contractar persones en atur per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social pel conjunt de la ciutat.

En concret, els Plans d’Ocupació estan adreçats a aquells col·lectius que tenen més dificultats alhora d’accedir al mercat laboral. Persones aturades de llarga durada, persones  acollides a la Renda Mínima d’Inserció (RMI) o que no reben cap tipus de prestació són alguns del col·lectius presents en aquests programes.

A través d’aquests projectes, tots els participants tenen un contracte i l’activitat laboral es combina amb la formativa. D’aquesta manera, es proporciona als participants, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior al mercat de  treball.

En aquesta edició s’han desenvolupat 11 especialitats que pertanyen als mòduls de construcció, pintura, fusteria, electricitat, jardineria, neteja equipaments, neteja viària, hostaleria, instal·ladors, mainaderes, auxiliar administratiu i tècnics d’ocupació.

Treballs desenvolupats

A través d’aquests programes s’ha treballat en el manteniment i millora del Parc de Catalunya, en la neteja de la via pública als barris de Can Puiggener, Torre-romeu i la zona de Can Roqueta. En l’àmbit de serveis s’ha ofert suport per al desenvolupament de projectes relacionats amb la cura d’infants de 0 a 3 anys o atenció a infants majors de 3 anys, fent activitats de suport a centres educatius de la ciutat i a entitats de lleure; tasques d’hosteleria, així com feines de suport i atenció al ciutadà des de diferents vessants tant administrativa com tècnica.