PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Febrer
2015

El Vapor Llonch celebra els seus 25 anys d’història amb la xifra de 1.600.000 atencions

ls actes de commemoració d’aquest aniversari s’inicien avui amb el lema “25 anys Vapor Llonch. Ho hem fet entre tots”

El Vapor Llonch celebra aquest 2015 el seu 25è aniversari com a seu de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell. En aquest període el Vapor Llonch ha experimentat una gran evolució. Actualment, compta amb el Centre de Formació Cal Molins, Centre de Promoció Empresarial i Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta per donar cobertura a la demanda de serveis.

Tal com ha comentat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, en els actes de celebració d’aquest matí:

Aquests 25 anys han donat per molt. Hem pogut actuar, com a administració local en aspectes importants de l'entorn. Influent en la qualitat de vida de les persones amb qüestions que no sempre són competència nostra, però que són decisives en la cohesió social de la ciutat. Per això, quan es posa en dubte la idoneïtat que els governs locals portin a terme aquestes competències, toca respondre posant en valor la feina feta durant aquests 25 anys.

Sánchez també ha destacat que,

creure en una estructura com el Vapor Llonch no és una qüestió menor ja que el nostre sistema no té sentit si els ciutadans no tenen feina, i encara més, si aquesta feina no permet viure amb dignitat. Hem cregut que crear aquestes condicions també era la nostra responsabilitat, per això s’ha creat i això ha fet el Vapor Llonch.

Per la seva banda, Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència, ha destacat que

hem volgut cedir la paraula a diferents persones en representació de totes les que han tingut algun tipus de vincle amb el Vapor Llonch i ho hem representat en l’exposició 25 anys Vapor Llonch. Una exposició creada entre tots i totes, que s’inaugura avui. Una exposició que la podreu visitar avui al Vapor Llonch i a partir de la propera setmana es podrà visitar al Casal Pere Quart i als Centres Cívics de la ciutat.

Lluís Monge, regidor de Promoció Econòmica, ha comentat que

per commemorar el 25è aniversari del Vapor Llonch hem plantejat fer un reconeixement a aquelles persones, empreses o entitats d’arreu de la ciutat que com a usuaris o com a col·laboradors han participat en el creixement del Vapor Llonch. Per aquest motiu l’eslògan Ho hem fet entre tots recull aquest esperit de suma i de fita assolida entre molts.

Després de 25 anys, l’essència del Vapor Llonch es continua centrant en tres eixos d’actuació fonamentals. Un és el suport a les persones per ajudar-les a canviar de feina o reincorporar-se al treball. Un altre eix es basa en el suport a les empreses per ajudar-les a néixer i consolidar-se al territori aconseguint alhora que generin nous llocs de treball. Per últim, també es dóna suport al territori per promoure el desenvolupament econòmic.

En base a aquestes tres línies s’estén un catàleg d’activitats que van des de cursos de formació ocupacional per a persones en atur, servei de borsa de treball, Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom o Programes de Formació i Treball, entre d’altres. En 25 anys d’història des del Vapor Llonch s’han fet 1,6 milions d’atencions i s’ha format a 27.500 professionals. A més, s’ha inserit al mercat laboral 28.000 persones en atur i s’ha contractat directament a 5.000 persones en atur més mitjançant programes d’ocupació. Pel que fa a l’àmbit empresarial 1.370 empreses s’han creat amb el suport del Vapor Llonch.

Amb aquestes xifres de volum d’activitat el Vapor Llonch és un dels referents de serveis de característiques similars d’arreu de Catalunya. La seva trajectòria l’ha permès convertir-se també en un element estratègic de ciutat que es fonamenta en el seu grau d’expertesa, en el seu coneixement del territori i el seu afany d’establir vincles institucionals amb els agents socioeconòmics de la ciutat per impulsar la cooperació público-privada. De fet, el Vapor Llonch té acords amb prop de 40 entitats de dins i fora de la ciutat. Un altre component de valor del Vapor Llonch és la capacitat d’atendre un important volum de persones i empreses i la possibilitat de disposar d’un considerable número d’espais homologats per desenvolupar activitats formatives i altres tipus d’instal·lacions úniques a la ciutat. Per últim, és remarcable el seu caràcter públic que el fa ser l’únic operador a la ciutat per poder optar a l’obtenció de determinat finançament extern que de cap altra manera es podria invertir en la ciutat.

En aquest sentit, les activitats desenvolupades al Vapor Llonch són possibles perquè a més de l’aportació municipal s’ha obtingut Fons Europeus, de l’Estat, Generalitat i Diputació de Barcelona. El Vapor Llonch sempre es presenta al màxim de convocatòries per obtenir les corresponents aportacions d’aquests organismes.  

Programa d’actes

La commemoració del 25è aniversari del Vapor Llonch s’inicia avui amb un acte en què s’ha convidat a usuaris, empreses, entitats i treballadors. En el decurs de l’acte s’inaugurarà l’exposició 25 anys Vapor Llonch. Ho hem fet entre tots. Aquesta exposició recull el testimoni de 16 persones en representació de totes les que han permès fer créixer el Vapor Llonch. L’exposició es completa amb 5 audiovisuals que es poden descarregar des dels codis “QR” que es troben inclosos en diferents estructures de l’exposició. La mostra es podrà veure a partir de la propera setmana al Casal Pere Quart i després a diferents Centre Cívics de la ciutat.

Els actes de commemoració continuaran el dia 15 de març amb una mostra de serveis i oficis al passeig de la Plaça Major amb activitats infantils. Les activitats tindran lloc entre les 11 del matí i la 1 del migdia i seran portades a terme per personal del Vapor Llomch i per participants en les seves activitats de formació i treball.

Per últim, el 18 de març al matí, al Vapor Llonch, es celebrarà una jornada tècnica amb el títol “El món local en la promoció econòmica dels territoris. Bagatge històric, reptes i perspectives de futur”. Amb una visió compartida de l’acció territorial per a l’ocupació i el desenvolupament, des del Vapor Llonch s’obre aquesta jornada especialment a responsables i tècnics d’administracions locals, empreses públiques i privades i agents socioeconòmics. La jornada comptarà amb una ponència de Francesc Castellana, expert en polítiques d’ocupació i una taula rodona de diferents alcaldes i càrrecs polítics d’arreu de Catalunya.

Xarxes socials

Com a colofó d’aquests actes també s’ha obert un concurs 25 anys Vapor Llonch. Ho hem fet entre tots al Facebook oficial del Vapor Llonch i al Twitter @sbdtreball. L’objectiu és que tothom pugui compartir l’experiència viscuda al Vapor Llonch escrivint en aquestes xarxes. Entre totes les persones que hi participin es sortejaran sis vals per un dinar al Restaurant del Vapor Llonch. Les bases es poden consultar al web www.vaporllonch.net.