PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Març
2014

El Vapor Llonch organitza un cicle per difondre pràctiques empresarials per a la selecció i avaluació de personal

Responsables de recursos humans poden inscriure’s a la sessió “Coaching en gestió de RH”

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, organitza el cicle “Coaching en Gestió de RH”. Mitjançant aquesta acció s’oferiran eines pràctiques per a l’empresariat de petites i mitjanes empreses i els responsables de la gestió dels equips humans per a la selecció i avaluació de personal. L'objectiu principal de l’activitat és millorar la professionalització en aquest àmbit i mostrar les noves pràctiques de reclutament de candidats a ocupar un lloc de treball.

Les sessions que s’inclouen en aquest cicle són "Bones pràctiques en la selecció de personal”,  "La selecció per competències a la micro i petita empresa” i "La web 2.0 aplicada a la selecció de personal”. El Vapor Llonch planteja per primera vegada un cicle d’aquestes característiques per optimitzar la recerca de talent. 

Personal del Vapor Llonch impartirà aquestes sessions que tindran entre 3 i 20 hores de duració cadascuna. Qualsevol persona interessada en rebre més informació o formalitzar la seva preinscripció sobre aquesta proposta formativa pot fer-ho a través web www.sabadelltreball.cat, menú “Serveis a les empreses”, apartat “Coaching en RH”. Cada sessió es programarà en funció de la demanda existent.  El número de places per assistir a aquesta iniciativa és limitat.

Serveis a les empreses

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ofereix de manera permanent a les empreses del territori un conjunt de serveis de recerca, selecció i avaluació de personal per trobar els candidats amb les característiques tècniques i humanes que s'ajustin a cada lloc de treball. Per tant,  qualsevol empresa del territori que necessiti cobrir una plaça vacant pot sol·licitar aquests recursos, independentment del sector d’activitat al que pertanyi o de la seva dimensió.

El Vapor Llonch es compromet des de l'inici a estar al costat de l'empresa en el moment d'anàlisi de necessitats i elaboració del perfil idoni, així com l'acció posterior fins trobar la persona que l'empresa necessita. Un equip realitza la recerca de possibles candidats entre tots els usuaris del Vapor Llonch que estan en procés de recerca de feina i, a posteriori, es fa una avaluació individualitzada. D’aquesta manera, l’empresa rep una proposta acurada de professionals, la majoria de Sabadell i el seu entorn, que poden encaixar a l’empresa.

Com a suport les empreses poden comptar també amb la borsa de treball en línia www.sabadelltreball.cat. Les empreses poden penjar una oferta en format web o video i rebre en poc temps, els currículums dels candidats que s'inscriguin a les seves ofertes.

Per completar la informació que s’ofereix a través del portal seguint amb l’aposta per eines de base tecnològica s’ha obert el grup Sabadelltreball a Linkedin i un perfil a twitter (@sbdtreball). L’objectiu és incrementar la interacció amb les empreses i els professionals. D’altra banda, per facilitar l’accés a les ofertes publicades al web també es poden consultar des de dispositius mòbils a través de l’app “SBD 2.0”. Aquesta app recull el conjunt de serveis que ofereix l'Ajuntament de Sabadell, entre ells la Borsa de Treball.

Resultats

Els resultats obtinguts durant  2013 són 1.338 llocs de treball gestionats des del Vapor Llonch amb un grau de cobertura de prop del 80%. Les empreses valoren amb un notable alt aquest servei. Un dels ingredients de l’èxit d’aquest treball és la xarxa i nivell de coneixement de la realitat empresarial de la ciutat. Tot i l’existència d’operadors públics i privats dedicats a la gestió d’ofertes de treball, les dades d’activitat del conjunt d’oficines de Treball de Catalunya en la gestió de l’oferta difoses via web es pot concloure que el Vapor Llonch és un dels major operadors públics de Catalunya en aquest àmbit.

A més, anualment es gestionen més de 300 convenis de pràctiques de formació pels alumnes dels cursos que s’imparteixen des del Vapor Llonch.  Es pot consultar l’oferta actual de les especialitats formatives que inclouen pràctiques en empreses al portal www.sabadelltreball.cat, menú “Serveis a les empreses”, apartat “Pràctiques en Empreses”.

Tot plegat és possible gràcies al treball personalitzat que comporta també la visita del personal tècnic del Vapor Llonch a la pròpia empresa. Només durant l’any 2013 es van realitzar 245 visites d’empreses per establir acords de treball conjunt.