PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Novembre
2021

El xec comerç es podrà utilitzar fins al 12 de desembre a petició dels comerços adherits

Es prorroga la campanya i es modifiquen alguns dels requisits per ampliar els establiments comercials beneficiaris d’aquest ajut

El xec comerç es podrà utilitzar fins al 12 de desembre a petició dels comerços adherits

La ciutadania tindrà més marge per utilitzar els xecs i esgotar-los al 100% i els podrà bescanviar fins al 12 de desembre, després que els comerços adherits  hagin sol·licitat a l’Ajuntament prorrogar la data per fer-ne ús.

A hores d’ara i des que es va posar en marxa la campanya el passat 4 d’octubre, el nombre de xecs descarregats per la ciutadania és de 23.660 persones o llars, el què es tradueix en 156.208,82 euros gastats.

Així mateix, la iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Sabadell, recollirà en el proper ple del 2 de novembre, algunes modificacions que flexibilitzaran la participació tant de comerços com de ciutadans. Tot i que s’extreu dels indicadors de la campanya que s’ha assolit un volum considerable de participació, tant per part dels establiments comercials com dels ciutadans que han descarregat el xec, es donarà més temps de rodatge al projecte, per arribar al màxim de ciutadans/es i comerços possibles.

Els indicadors d’aquesta campanya, mostren que el bescanvi dels xecs està assolint un efecte multiplicador i que cada euro de la subvenció, genera una facturació de 2,74 euros per a l’establiment. Per tal de maximitzar l’impacte en la reactivació econòmica que suposa el xec comerç, també s’estableix un nou termini per a que els establiments comercials que compleixen els requisits s’hi adhereixin, que finalitzarà el 3 de desembre.

A més, s’han flexibilitzat dues de les condicions de participació establertes en les bases reguladores per adherir-se a la campanya: el límit de facturació es modifica d’1 milió d’euros al 2019 a 2 milions d’euros, i el màxim de subvenció per empresa beneficiaria s’estableix en 10.000 euros en comptes de 3.000 euros, tot plegat amb l’objectiu de d’ampliar els possibles beneficiaris de l’ajut.

Pel que fa al nombre d’establiments adherits, en aquests moments se superen lleugerament els 300.

Reactivació econòmica post-Covid

El Pla d’actuació de reactivació econòmica post-Covid té entre els seus objectius reforçar la posició competitiva del sector comercial de proximitat i fomentar el consum local. En aquest context, l’Ajuntament de Sabadell va posar en marxa, al setembre d’enguany, una nova actuació consistent en el lliurament d’uns xecs regal de 20 euros a cada llar familiar amb l’objectiu de fomentar les compres en els comerços, serveis, restauració i mercadets setmanals de la ciutat per ajudar a pal·liar les pèrdues provocades pel tancament.

Pot utilitzar el xec qualsevol persona més gran de 18 anys empadronada a Sabadell. Hi ha un val disponible per a cada habitatge amb un import de 20 euros. Per aconseguir-lo caldrà descarregar-lo de l’app SBDVALMÉS. Un cop baixat (la gestió també es pot fer des d’una de les botigues adherides), el xec s’associarà al DNI d’una persona, que serà qui podrà utilitzar-lo.

El xec es pot consumir en una o diverses compres a les botigues adherides (consultables a l’aplicació), sense import mínim, fins a exhaurir els 20 euros. De cada compra, la meitat es descomptarà del xec i l’altra l’abonarà la persona compradora.

La manera de donar-se d’alta els establiments és mitjançant el registre al web SBDVALMÉS. El pagament de la part corresponent del xec als comerços adherits es farà a través de la Cambra i amb periodicitat setmanal per agilitzar al màxim aquests ajuts al sector.