PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  14
  Febrer
  2017

  Els 12 centres cívics de la ciutat estalvien electricitat i gas

  Un 25% dels més de 2.000 euros mensuals es destinarà a donar resposta a la pobresa energètica

  Avui, Dia Mundial de l’Energia, es presenten els resultats de la campanya d’estalvi energètic solidari que es va dur a terme els últims mesos del 2016 als 12 centres cívics de Sabadell. El resultat ha comportat una reducció mitjana d’un 7% del consum d’electricitat i un 2% del consum de gas, en comparació amb els consums dels darrers tres anys. Així, globalment s’han estalviat 9.400 kWh d’electricitat i 3.409 kWh de gas.

  Les accions executades inclouen, entre altres, la instal·lació de regletes i programadors d’aparells d’elevat ús, gestió d’enllumenat interior i la desconnexió d’aparells en stand-by. Tot va començar a partir d’una formació especialitzada en gestió energètica realitzada al personal de gestió dels equipaments, amb què es van fer uns recorreguts energètics per identificar els bons hàbits i els punts crítics del consum energètic de cada equipament. Després d’aquesta auditoria, el personal i els usuaris dels 12 equipaments van implementar les accions, amb resultats positius des del punt de visita energètic i de reducció d’emissions.

  Els beneficis del projecte són triples. L’estalvi no és només energètic –i per tant, ambiental–, sinó que té també un component econòmic, valorat en 7.600 euros. A més, reverteix de forma solidària entre les gairebé 800 famílies a les quals es dóna suport econòmic per fer front a les factures de subministraments energètics.

  L’esquema del projecte, emmarcat en el Banc d’Energia de Sabadell, preveu retornar el 25% de l’estalvi aconseguit en forma d’inversions en materials d’eficiència energètica als mateixos equipaments. I un altre 25%, en accions de lluita contra la pobresa energètica a la ciutat, ja estipulades al pressupost 2017.

  Reducció de consums i emissions

  El Govern municipal es proposa arribar al 2020 amb una reducció del 20% en el consum energètic de la ciutat i en un 27% les emissions de CO2 respecte del 2005, tal com recullen els objectius del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Sabadell (PAES). D’aquest Pla Estratègic es deriven 34 actuacions concretes, com per exemple la renovació del 40% de la flota d’autobusos; l’adquisició d’electricitat renovable certificada al 100%; la instal·lació de tecnologia LED en la totalitat de l’enllumenat públic; la impartició de cursos de formació en conducció eficient per al personal municipal, o l’ampliació de la xarxa de carrils bici.

  Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “la reducció de les emissions és un repte que el Govern aborda des de tots els àmbits. El consum dels equipaments municipals n’és un i aquesta actuació als centres cívics n’és un bon exemple”.

  Glòria Rubio, regidora de Participació, ha posat de manifest “l’interès i la preocupació dels treballadors i les treballadores dels centres cívics, així com de les entitats que hi desenvolupen activitats, per reduir els impactes del consum energètic”. I ha afegit que “aquest és un bon exemple de col·laboració entre administració i ciutadania, per això l’objectiu és estendre aquestes bones pràctiques”.

   

  Categories Centres Cívics, Energia, Participació ciutadana, Transició Ecològica Tags centres cívics, energia, estalvi