PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Novembre
2018

Els carrers de Llobet i de les Paus tindran la calçada al mateix nivell que la vorera

L’obra tindrà un cost d’uns 250 mil euros i una durada aproximada de 6 mesos

Els carrers de Llobet i de les Paus tindran la calçada al mateix nivell que la vorera

La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació de les obres del projecte que ha de transformar l’aspecte dels carrers de les Paus i de Llobet –entre els carrers de Font Nova i de la Salut­–, a l’àmbit conegut com a Centre-Creueta. El pressupost inicial de licitació és de 259.801,96 € i el termini previst, de 6 mesos. Ara, les empreses interessades tenen un mes per presentar-hi propostes.

Al carrer de Llobet es busca una solució de plataforma única, és a dir, que tot el carrer estigui a un mateix nivell, de façana a façana. Serà accessible per a vehicles d’emergències i per a persones amb mobilitat reduïda, la qual cosa permetrà pacificar el tram on hi ha l’Escola Enric Casassas, sense arribar a fer-lo de vianants. Es conservarà com a mestra la vorada de peces de granit que s’hi va fer el 2009. El tractament superficial es farà amb llambordins de formigó negre, semblants als existents al carrer de les Paus. El disseny té en compte la integració dels embornals en el paviment. Pel que fa al carrer de les Paus, hi haurà una franja de granit gris flamejat.

Es preveu modificar també les xarxes de serveis de clavegueram i d’aigua, com també es renovaran els llums, que seran a làmpades de LED i se n’ampliarà el nombre.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, explica que

aquest és el primer projecte de transformació que deriva del Pla de millores de la mobilitat i de l’espai públic de l’espai central, que mira de donar més qualitat de vida a la gent que hi viu, primer limitant-hi el trànsit de pas, segon garantint l’accessibilitat amb vehicle i a peu a tots els veïns; i tercer, donant més qualitat a l’espai públic, amb un paviment més adient a una zona on el vianant ha de tenir un paper primordial, perquè tots som vianants i només una petita part anem en cotxe, com demostren els estudis