PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  22
  Gener
  2020

  Els centres municipals d’empreses arriben al 90% d’ocupació

  Entre els dos equipaments hi ha allotjades 58 empreses

  El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta i el Centre de Promoció Empresarial han arribat conjuntament a uns nivells d’ocupació del 90%. Entre els dos equipaments municipals hi ha allotjades actualment 58 empreses, el nivell més alt dels darrers anys. Hi ha 42 empreses a Can Roqueta i 16 empreses al Centre de Promoció Empresarial.

  La facturació total d’aquestes empreses supera els 34 milions d’euros. El 70% de la facturació és a Catalunya, el 24% a la resta d’Espanya i el 6% a l’estranger. Per tant, es tracta d’empreses que es mouen bàsicament en un mercat local.

  Pel que fa a la tipologia d’activitats, la majoria són empreses de serveis avançats que requereixen d’uns coneixements i tecnologia especialitzada. El sector d’enginyeries, arquitectura i construcció sostenible es situa en primer lloc amb el 23% de les empreses, seguit del sector de disseny, màrqueting i comunicació amb un 17% i en tercer lloc, les activitats industrials de fabricació de maquinària i instal·lacions amb un 13%.

  Aquestes són les principals dades incloses en l’estudi referent a l’any 2019 de les empreses allotjades a aquests centres municipals presentat al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta davant les pròpies empreses. L’estudi persegueix definir el perfil de les empreses allotjades i la tipologia d’activitats econòmiques que es desenvolupen als centres. També vol dissenyar el pla d’actuacions anuals en funció de les necessitats de les empreses i donar solució específica als seus problemes concrets.

  Entre les dificultats actuals a les que s’enfronten les empreses, l’estudi menciona la necessària adaptació als canvis tecnològics de forma ràpida; la necessitat de diversificació pel creixement; la dificultat a trobar personal qualificat i bones línies de finançament i, sobretot, la competència en determinats sectors. Per donar solució a alguns d’aquests problemes, des de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a es disposa de diferents serveis de suport i assessorament que s’ofereixen tant a les empreses allotjades als centres municipals com a les persones emprenedores i empresàries del territori.

  Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González,

  “ambdós centres han esdevingut referents per a l'activitat emprenedora i de treball empresarial en xarxa a la ciutat, alhora que existeix un fort component de col·laboració entre elles”.

  Montse Gonzàlez ha afegit que

  “l’objectiu per al 2020 és incrementar si és possible l’ocupació dels centres, dinamitzant els espais de coworking i incubació així com la resta d’espais complementaris que es posen a disposició de totes les empreses de la ciutat com ara auditori, sales de reunions o sales de formació”.

  Espais d’allotjament

  El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta (Av. de Can Bordoll, 119, Sabadell) consta de 15 naus industrials de 250 m2, 22 despatxos d’entre 10m2 i 100 m2, 2 sales de coworking i 2 sales d’incubació. El fet que aquest centre combini diferents formats d'espai i alhora allotgi des de projectes d'incubació (sales per a projectes universitaris o de recerca com a pas previ  a la creació d’una empresa) fins a empreses ja en fase de consolidació, li atorga un atractiu clar per a possibles noves implantacions. Les possibilitats de contactes per al desenvolupament de negoci que obre aquest centre es donen gràcies a aquesta polivalència de l'espai per generar esdeveniments d’interès per a les empreses.

  Per la seva part, el Centre de Promoció Empresarial (c. de les Tres Creus, 236) situat al costat de Fira Sabadell, consta de 13 despatxos de 16m2 a 40m2 i una sala de coworking per a 6 projectes empresarials individuals.

  Per més informació es pot contactar amb l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (Edifici Vapor Llonch: Ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) trucant al 93 745 40 91 o adreçant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

  Categories Empresa, Economia i treball Tags CEI Can Roqueta, Centre d'Empreses Industrials, Centre de Promoció Empresarial