PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

31
Juliol
2014

Els comerços locals disposen del 3 i 10 d’agost com a dies festius addicionals d'obertura autoritzada de 2014

L’Ajuntament de Sabadell va acordar en el marc del darrer Consell Assessor de Comerç fixar aquestes dues dates per complir amb la nova normativa

La Generalitat va aprovar el calendari comercial de diumenges i festius en què els comerços podran obrir l’any 2014 i 2015. El canvi més significatiu de la normativa catalana és que hi ha un increment de 8 a 10 dels festius d'obertura anual. Mentre que la llei espanyola fixava un mínim de 10 diumenges i festius anuals en què els comerços tenien llibertat per obrir, a Catalunya aquest límit se situava fins ara en 8. Segons la normativa vigent, els comerços no tenen capacitat per decidir com fixen aquests dos dies de més, sinó que són els ajuntaments dels propis municipis els quals tenen la competència per decidir les dates i comunicar-ho a la Direcció General de Comerç  de la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, els membres del Consell Assessor de Comerç de Sabadell van valorar les dues noves dates i van acordar per majoria dels integrants d’aquest Consell establir els dies 3 i 10 d’agost de 2014 com els festius addicionals d’obertura autoritzada a la ciutat. 

D'acord amb el que estableix la Llei d'Horaris Comercials, els altres vuit dies festius en què poden obrir els comerços per a l'any 2014 són el 5 i el 12 de gener, el 6 de juliol, el 12 d'octubre, l'1 de novembre i el 6, el 8 i el 21 de desembre.

Pel que fa a l'any 2015, els festius en què els establiments comercials podran obrir les portes al públic seran el 4 i l'11 de gener, el 5 de juliol, el 12 d'octubre, l'1 de novembre i el 6, el 8 i el 20 de desembre.