PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  03
  Febrer
  2022

  Els municipis de l’Associació de l’Arc Metropolità presenten els seus objectius i àmbits de treball al vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

  Durant la trobada, s’han tractat temes relacionats amb la mobilitat, les infraestructures i les polítiques d’habitatge

  Els municipis de l’Associació de l’Arc Metropolità presenten els seus objectius i àmbits de treball al vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

  Representants de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, encapçalats per l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’entitat, Marta Farrés, s’han reunit avui amb el vicepresident del Govern de la Generalitat i responsable de Polítiques Digitals i de Territori, Jordi Puigneró. Durant la trobada, l’Associació ha pogut exposar al vicepresident els seus objectius i àmbits de treball dins la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona en la presa de decisions i en la planificació i desenvolupament tant de la Regió Metropolitana com del conjunt del territori.

  A la reunió també han pres part el secretari general del departament, Ricard Font; el secretari d'Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l'Incasòl, Mercè Conesa; el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí; els vicepresidents de l’Associació de l’Arc Metropolità, Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell i Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès. També han participat  David Bote, alcalde de Mataró; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Josep Monràs, alcalde de Mollet; Ana María Martínez, alcaldessa de Rubí; Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, i Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Terrassa.

  Durant la trobada, s’ha abordat la necessitat d’inversions ferroviàries com també a la xarxa viària que permetin millorar i garantir la mobilitat de persones i mercaderies tant entre els municipis que integren l’arc metropolità com amb el principals centres d’activitat i infraestructures del territori com serien l’Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o les estacions de Sants o la Sagrera.

  Així mateix, s’ha posat de manifest la necessitat d’abordar conjuntament polítiques en matèria d’ordenació de sòl i d’habitatge que aportin solucions globals a qüestions com l’envelliment del parc d’habitatges, les tensions socials derivades d’aquesta situació o la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica mínimament exigibles.

  L’alcaldessa i presidenta de l’Associació de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha valorat positivament la reunió, afirmant que

  “per a nosaltres és important presentar-nos conjuntament davant les institucions. Òbviament cada municipi té la seva realitat però hi ha molts àmbits en què les polítiques només tindran sentit i un efecte real en la ciutadania si les abordem de manera coordinada”.

  Per la seva part, el vicepresident de l’entitat i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha explicat que

  “ens semblava que una trobada amb vicepresidència era del tot adient. Com a responsable d’infraestructures i mobilitat, de l’ordenació del territori, lligant-ho a les polítiques d’habitatge i ambientals, o de la digitalització de l’economia, és un interlocutor amb el qual caldrà treballar molt intensament”.

  I és que, tal com ha afegit el també vicepresident de l’Associació i alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull,

  “són temes que ens afecten a tots i totes, on els municipis de l’Arc Metropolità volem tenir-hi veu i que cal abordar de forma col·lectiva”.

  Nascuda al 2021, l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità la conformen Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’objectiu de l’entitat és establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial, així com cercar sinergies i treballar conjuntament per enfortir el territori, garantir una bona qualitat de vida als seus ciutadans i dotar els municipis de bones infraestructures i connexions, tot fent especial atenció en la seva manera de fer a les qüestions ambientals.

  Poden sumar-se a l’Associació municipis de més de 25.000 habitants. Els que tenen menys població hi tenen garantida la representació a través del Consells Comarcals, que també s’hi poden integrar. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants.

  Categories Mobilitat, Transport Públic, Mobilitat i transport Tags Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, Jordi Puigneró