PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Maig
2014

Els museus de la ciutat obriran les portes aquest cap de setmana amb motiu del Dia Internacional i la Nit dels Museus

Aquest dissabte, 17 de maig, els Museus Municipals de Sabadell, l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa organitzen la Nit dels Museus de S

 Aquest dissabte, 17 de maig, els Museus Municipals de Sabadell, l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa organitzen la Nit dels Museus de Sabadell.

 

La tercera Nit dels Museus de Sabadell s’emmarca dins de la celebració de la desena Nit Europea i les activitats infantils del cap de setmana dins el Dia Internacional dels Museus que aquest any arriba a la 36a edició.

Quim Carné, regidor de Cultura, ha explicat, en la roda de premsa d’aquest migdia, que

aquestes propostes acosten els museus a la ciutadania d’una manera amena i directa, amb diferents tastets de cultura per fer més agradable l’estada a tots els públics.

Carné també ha volgut agrair a totes les entitats que han fet possible la Tarda d’Art i les que també participen en la Nit dels Museus.

Joan Carles Sunyer, director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, ha comentat que

es tracta d’un circuit correlatiu en què cada espai mostrarà una peça singular del seu museu. Aquesta tercera edició de ben segur que serà remarcable en un cap de setmana atapeït d’activitats però que sumen, ja que el mateix públic pot participar en totes elles.

Sunyer ha remarcat que les activitats del dissabte comencen a la tarda i s’allargaran fins la matinada.

Eva Buch, directora del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, ha assenyalat que els museus tenen sentit si la gent hi entra, i això es pot afavorir amb les activitats que com les del dia Internacional capten l’atenció de les famílies. Són activitats pensades perquè ningú se les perdi ja que es fan en horaris diferents i està oberta a totes les edats”. Buch també ha comentat que “tant les peces singulars com cada persona que assisteix al museu són joies del museu. I és que es tracta d’un espai que aporta coses positives tant per l’aprenentatge com el gaudi.

Finalment, Salvador Moyà, director de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha destacat que

per el nostre centre és una prioritat participar en l’activitat cultural de la ciutat com a dinamitzadors culturals. La ciència també forma part de la cultura i el compromís en la divulgació dels continguts científics és una prioritat del centre.

Durant la sessió de portes obertes de la nit del dissabte, els visitants poden descobrir gratuïtament les col·leccions dels museus i gaudir dels esdeveniments especials organitzats per aquesta diada com ara música, dansa, teatre o poesia.