PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Desembre
2019

Els museus municipals organitzen tallers de Nadal els dies de vacances escolars

Els museus municipals organitzen tallers de Nadal els dies de vacances escolars

Els museus municipals de Sabadell impulsen diferents activitats en període de vacances escolars.

Al Museu d’Art

El 23 i 24 de desembre, al matí, el Museu d’Art de Sabadell (MAS) organitza dues sessions dels tallers de Nadal per a infants i joves de 10 a 16 anys. Es tracta d’una proposta que duu per títol El Museu d’Art no té conte. Vine a crear-lo amb nosaltres! Les sessions permetran als joves conèixer les parts d’un conte escrit per Anna Fité i Laia Codina, per acabar inventant i escrivint un conte col·lectiu.

El MAS organitzarà cinc sessions més d’aquest taller, de dues hores cadascuna, els dies 27, 30 i 31 de desembre i el 2 i 3 de gener. Serviran per traduir gràficament l'argument del conte en il·lustracions, tot treballant el disseny de personatges, la planificació, els punts de vista i les diferents tècniques gràfiques.

L’objectiu és crear entre tots els participants una història col·lectiva relacionada amb el MAS. A partir d’aquest argument comú, cada participant il·lustrarà individualment la seva versió del conte, sota el guiatge de la Laia Codina. El relat versa sobre el Museu com a institució, les seves funcions i objectius, l’exposició permanent, l’edifici on s’ubica –la casa fàbrica Turull–, la seva història i els seus artistes.

Les places per als tallers són limitades a un màxim de 12 participants, per ordre d’inscripció. Més informació al telèfon: 93 725 77 47 o 93 745 31 50 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Al Museu d’Història

Per la seva banda, al Museu d'Història de Sabadell (MHS) hi haurà exposada la mostra “El pessebre de can Panxes”", quatre figures de pessebre de finals del segle XIX. Es tracta de les úniques que es conserven del pessebre que el Panxes, un enginyós teixidor, muntava a casa per Nadal, en el qual hi havia tres-centes figures articulades i en moviment. Relacionat amb aquesta mostra, el MHS convida els infants i joves a fer el taller “Crea la teva figura de pessebre” per a famílies amb infants a partir de 6 anys.

D’altra banda, per a famílies amb infants entre 3 i 6 anys, el Museu proposa “La Musa i el fil de llana” i “Al museu un tió hi trobareu”. En la primera proposta un titella explicarà, entre moltes altres qüestions, com s'esquilava una ovella, com es filava i com es fabricava un teixit. En la segona, els infants coneixeran la tradició nadalenca de fer cagar el tió i faran el seu tió.

Les places són limitades. I el preu és de 2 € per infant, 1 € per acompanyant i 1 € per infants de famílies nombroses i monoparentals. És gratuït per als de més de 65 anys i per a persones a l’atur.