PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  14
  Març
  2018

  “Els nois i noies tenen la paraula” reflexiona aquest curs sobre el rodal de Sabadell

  En aquesta activitat educativa i de participació, enguany hi participen uns 160 alumnes de 4 centres educatius de la ciutat

  “Els nois i noies tenen la paraula” reflexiona aquest curs sobre el rodal de Sabadell

  “El rodal de Sabadell: un món per descobrir!” és aquest curs el tema central de l’activitat educativa i de participació Els nois i noies tenen la paraula. Amb el programa, inclòs entre les propostes del Ciutat i Escola, es vol iniciar l’alumnat de 5è i 6è de primària i primers cursos d’ESO en l’aprenentatge dels processos de participació, oferint-los alhora un espai de diàleg perquè puguin expressar la seva opinió sobre diferents temes de ciutat. Aquest curs hi prenen part uns 160 infants i adolescents de quatre centres educatius: les escoles Arraona, Creu Alta, Xaloc i Sant Nicolau.

  Enguany, i en el marc del tema escollit, l’alumnat estudiarà i analitzarà el rodal, amb l’objectiu de conèixer els seus espais, els usos que se’n fan, com es gestiona, les entitats que s’hi dediquen, etc. Un cop fet aquest treball, els nois i noies podran fer propostes de millora.

  A banda de la tasca que cada escola porta a terme individualment, una representació de l’alumnat que pren part en l’activitat va participar, la setmana passada, en la primera de les dues trobades intercentres que es celebraran al llarg del curs per afavorir el treball conjunt i la coordinació entre les escoles. A les trobades es posen en comú les propostes amb les quals es conformarà el manifest de conclusions que al final de curs els infants i adolescents presentaran al Saló de Plens de l’Ajuntament davant l’alcalde i altres representants municipals.

  Durant tot el procés d’Els nois i noies tenen la paraula, el professorat compta amb l’assessorament tècnic necessari i amb una guia didàctica per desenvolupar a l’aula, a més d’una sessió de formació.

  Ciutats Amigues de la Infància

  A la trobada intercentres hi va assistir una representació d’UNICEF. I és que l’Ajuntament, partint de la condició de Sabadell com a Municipi Aliat de la Infància, ha convidat l’organisme internacional a conèixer Els nois i les noies tenen la paraula i, alhora, a tractar qüestions relacionades amb la infància.

  Entre els temes tractats en el transcurs de la trobada entre UNICEF i representants municipals destaca, d’una banda, la participació de la infància en els temes de ciutat i, d’un altra, la constitució, d’aquí pocs mesos, del Consell de Participació Territorial dels Infants i Adolescents. Així mateix, la reunió ha servit per tractar la diagnosi de la infància que s’està fent a Sabadell, els reptes que això planteja a la ciutat i els elements que proporcionarà per elaborar el futur Pla local de la Infància i l’Adolescència.

  Sabadell ha presentat recentment la candidatura per obtenir el segell Ciutats Amigues de la Infància, que acredita UNICEF i al qual s’han presentat un total de 12 municipis.

  Categories Medi ambient, Educació Tags Ciutat i Escola, educació, el rodal, Els nois i noies tenen la paraula