PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  09
  Juny
  2017

  Els projectes del Construint Ciutat 2017 ja estan en curs o amb data per executar-se

  El procés participatiu posava a disposició de la població un milió d’euros del pressupost municipal del 2017

  Els projectes del Construint Ciutat 2017 ja estan en curs o amb data per executar-se

  La pràctica totalitat dels onze projectes seleccionats en el procés participatiu Construint Ciutat: Pressupost 2017 ja estan en curs. La majoria ja s’estan duent a terme i la resta tenen data per executar-se. Amb aquesta primera experiència de pressupostos participatius encarrilada, l’Ajuntament de Sabadell ultima la segona edició, que es presentarà a finals de juny.

  El procés participatiu posava a disposició de la població un milió d’euros del pressupost municipal del 2017, amb una dotació de 500.000 euros per a projectes relacionats amb l’espai públic o els equipaments municipals i una altra, dotada amb el mig milió restant, per a projectes de caire social o d’intervenció comunitària, dirigits a les persones.

  El projecte Artteràpia va ser el primer en posar-se en marxa. La iniciativa persegueix assistir mitjançant l’expressió artística les necessitats emocionals de mares i pares d’infants amb malalties greus i va començar a mitjans de març. Es realitza al Museu d’Art, amb la col·laboració de la Corporació Sanitaria Parc Taulí. Durant l’abril es van engegar dues propostes més, les Colònies i campaments per a tothom! –amb una primera estada que ja es va dur a terme de manera satisfactòria durant la Setmana Santa i actualment es treballa per la del juliol- i El Barri Educa, iniciativa basada en la creació d’un grup de suport a famílies amb nens i nenes en risc d’abandonament escolar, (centrada al barri de Can Puiggener).

  D’altra banda, continua el procés participatiu per a la recuperació de la Masia de Ca n’Oriac i que ha de culminar amb la definició, de manera col·lectiva, d’un programa d’usos per a la pròpia masia i l’espai públic que l’envolta per poder redactar el projecte de rehabilitació.

  El mes de setembre serà la data fixada per a l’inici d’altres projectes. És el cas de Jove, menja tu!, que preveu la posada en funcionament a un institut públic d’un menjador que garanteixi un àpat saludable diari a adolescents, a partir dels 12 anys, de famílies amb dificultats econòmiques o d’altre tipus. També amb l’inici del curs es preveu la posta en marxa del projecte Educadors de carrer a diferents zones de la ciutat. En el marc de la Festa Major 2017 s’inaugurarà l’exposició El perquè d’un museu tèxtil a Sabadell, la qual es podrà visitar de forma estable fins al febrer del 2018 i de forma itinerant a diferents punts de la ciutat.

  Per la seva part, el projecte Nosaltres també som Sabadell, que vol fomentar la participació al barri del Poblenou, està en fase avançada i només cal adjudicar la seva gestió.

  Pel que fa als tres projectes relacionats amb l’espai públic es preveu adjudicar a finals d’any la proposta d’obres, en fase final de consens entre l’Ajuntament i els promotors del projecte Això no és un pàrquing, que preveu la transformació de part de l’espai del Vapor Turull, desenvolupant-hi nous espais i usos en favor de les persones.

  Una situació similar és la del projecte per fomentar l’ús de la bicicleta, el qual ha estat incorporat al Pla de Mobilitat i avança en la seva consecució.

  Finalment, el projecte d’àrees d’esbarjo per a gossos a Sabadell es troba en fase final de consens quant als emplaçaments definitius.

   

  Categories Processos participatius, Participació ciutadana Tags espai públic, pressupostos, procés participatiu