CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  11
  Juny
  2021

  Els projectes per construir 528 pisos de lloguer protegit a Sabadell avancen amb les obres de la nova promoció de Francesc Layret

  Entre el nou edifici i el que s’està aixecant a la ctra. de Barcelona ja s’han començat a construir més d’una cinquantena dels nous habitatges previstos

  Els projectes per construir 528 pisos de lloguer protegit a Sabadell avancen amb les obres de la nova promoció de Francesc Layret

  Les obres de la nova promoció d’habitatges de lloguer protegit al carrer de Francesc Layret ja estan en marxa. Amb el nou edifici, que comptarà amb 32 pisos, avancen els plans municipals per iniciar 8 promocions amb 528 habitatges a preu protegit aquest mandat. La de Francesc Layret és la segona de les promocions, després que fa unes setmanes comencés la construcció de l’edifici de la ctra. de Barcelona, amb 21 pisos. A hores d’ara doncs, ja s’han començat a aixecar un total de 53 nous habitatges a preu assequible.

  Durant l’acte de col·locació de la primera pedra d’aquesta promoció, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que

  “amb aquesta primera pedra d’avui continuem fent habitatge de protecció oficial a la ciutat. Seran un total de 528 habitatges de lloguer entre 330 i 500 euros al mes per a gent de classe treballadora. En els propers mesos continuarem col·locant primeres pedres per fer polítiques d’habitatge, després de molts anys sense tenir-ne nova construcció. Tenir habitatge social significa també lluitar contra l’exclusió residencial, tornar a tenir polítiques públiques d’habitatge i complir amb el què vam prometre”.

  Impulsat per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal VIMUSA, l’edifici de Francesc Layret suposa una inversió de gairebé 6 milions d’euros i la previsió és que les obres finalitzin durant el primer trimestre de 2023. Con en el cas de la promoció de la ctra. de Barcelona, la de Francesc Layret també es construirà en fusta, un material lleuger, reciclable i amb funció aïllant, que suposa un nou avenç en l’aposta que sempre ha fet VIMUSA per la sostenibilitat. Així mateix, pels sistemes utilitzats en el disseny i construcció, el nou edifici tindrà una qualificació  nZEB (nearly zero energy building), és a dir, amb un consum d’energia gairebé nul.

  La promoció de Francesc Layret tindrà planta baixa més 4 d’alçada i els pisos seran d’entre 1 i 3 habitacions, amb superfícies construïdes aproximades d’entre 54 m2 i 95 m2. A la planta baixa hi haurà un espai comercial de 457,7 m2 útils que es podrà dividir en 5 locals. També disposarà de 2 soterranis amb 8 trasters i aparcaments per a 32 cotxes, 8 motos i 20 bicicletes.

  El preu dels lloguers oscil·larà entre els 330 i els 550 euros al mes. A banda, les places d’aparcament per a cotxe costaran entre 50 i 60 € mensuals.

  Tots els habitatges comptaran amb sistemes energètics d’alta eficiència i tractament de les aigües grises, d’acord amb l’ordenança municipal d’estalvi d’aigua. Les finestres seran de PVC i els vidres comptaran amb aïllament tèrmic. A la coberta hi haurà plaques fotovoltaiques per a l’autoproducció de subministrament elèctric. 

  La segona de les 8 promocions previstes

  A més dels edificis de Francesc Layret i de carretera de Barcelona l’Ajuntament iniciarà en aquest mandat 6 promocions més, que construiran VIMUSA i l’empresa mixta SBD Lloguer Social: el Complex Roureda per a gent gran, una promoció a Ca n’Ustrell i quatre a Can Gambús.

  En total seran 528 pisos a preu assequible que permetran incrementar en un 34% el parc d’habitatge públic municipal de lloguer, passant de 1.568 pisos a un total de 2.096, sense tenir en compte altres incorporacions que hi pugui haver, com per exemple els pisos que l’Ajuntament pugui adquirir en un futur a través del tanteig i retracte.

  Categories Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags habitatge, habitatge de lloguer protegit, Vimusa, VPO