PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Juliol
2022

Els teatres municipals de Sabadell posen a la venda les entrades per a la temporada de tardor

Els teatres municipals de Sabadell posen a la venda les entrades per a la temporada de tardor

La reserva d’entrades per als espectacles de tardor als teatres municipals de Sabadell ja està disponible al portal municipal https://sabadellcultura.koobin.cat/ i a l’app Sincronitzats. El Teatre Principal i La Faràndula oferiran un ampli ventall de propostes per a tots els gustos i edats, on l’òpera, la música simfònica, la música de cambra i de cobla, les arts escèniques i la programació familiar seran les protagonistes.

El regidor de cultura, Carles de la Rosa, ha presentat avui un avanç d’aquesta programació i ha destacat que

“els protagonistes són els valors artístics de la nostra ciutat, però també us proposem produccions que estan de gira arreu de Catalunya. El resultat és una programació variada, de qualitat i amb segell de casa nostra”.

La música del Principal

El 8 d’octubre, el Teatre Principal engegarà la temporada de música amb un artista de quilòmetre zero, Roger Padrós, qui presentarà el seu nou àlbum.

El 13 de novembre, la Cobla Simfònica Catalana portarà el concert Somnis de color de tenora, amb Joaquim Serra i M.S. Puigferrer.

El 27 de novembre, hi haurà el concert Rhapsody in blue, a càrrec de la jove pianista sabadellenca Nora Girbau i la Banda de Música de Sabadell.

I el 18 de desembre, tornant a l’estela de la música de cobla, el Principal acollirà el tradicional Concert de Sant Esteve, que enguany celebra els 75 anys de l’entitat Sabadell Sardanista.

A més, com és habitual, la graella comptarà amb el Cicle de Música de Cambra i el Cicle de Música al Saló organitzats per l’entitat Joventuts Musicals de Sabadell.

Música i Òpera a La Faràndula 

Els concerts del Cicle Simfònic municipal, que protagonitza l’Orquestra Simfònica del Vallès a La Faràndula, han avançat el seu horari i es faran els divendres a les 20 h. Així, hi haurà tres concerts: la Simfonia del nou món de Dvorak, el 23 de setembre, un Homenatge a Ennio Morricone & Nino Rota, el 18 de novembre, i el tradicional Festival de Valsos i Danses, els dies 7 i 8 de gener.

D’altra banda, la Fundació Òpera Catalunya realitzarà Don Giovanni, de Mozart, els dies 19, 21 i 23 d’octubre. Les obres que produeix la Fundació Òpera Catalunya es creen íntegrament a Sabadell, on també s’estrenen, i constitueixen el Cicle d’Òpera de Catalunya, de manera que posteriorment fan gira per més de 10 ciutats del territori. A més, el 22 d’octubre tindrà lloc una sessió de Don Giovanni interpretada per l’alumnat de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

El 2 de desembre, La Faràndula acollirà la Gala 40 anys d’òpera amb motiu de l’aniversari de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell. I el 4 de desembre, es farà el concert commemoratiu amb motiu dels 50 anys de la Coral Belles Arts de Sabadell, amb la interpretació de tres cantates de l’Oratori de Nadal de J. S. Bach.

Programació familiar

L’entitat Joventut de La Faràndula portarà La Blancaneus i els 7 nans els dies 5, 6, 12 i 13 de novembre. A més, l’entitat també realitzarà Els pastorets de Josep Maria Folch i Torres, els dies 17, 18, 24 i 26 de desembre i l’1, 8, 14 i 15 de gener.

D’altra banda, el Teatre Principal acollirà una de les peces del festival elPetit.

Arts escèniques, gran format a La Faràndula

La temporada d’arts escèniques a La Faràndula començarà el 17 de setembre amb l’humor de David Guapo i el seu espectacle #Quenonosfrunjanlafiesta.

El teatre també acollirà dos clàssics d’Angel Guimerà. L’1 d’octubre tindrà lloc La filla del mar, un espectacle que ha guanyat tres premis de la crítica. El 30 d’octubre serà el torn de l’èxit teatral de Terra Baixa, que interpreta la companyia d’actors amateurs formada arran del programa de TV3 El llop, dirigit per Àngel Llàcer i Enric Cambray.

El 20 de novembre serà el torn del ballet clàssic El llac dels cignes, amb el Ballet de Kíiv.

Els dies 22 i 23 d’octubre s’estrenarà Assedegats (Thirst), de Ronan Noone, al Teatre Principal. L’obra ha estat produïda per la companyia TES (Teatre Estable de Sabadell). Dirigida per Artur Trias i protagonitzada per Rosa Renom, Diana Torné i Santi Ricart, Assedegats comptarà amb una residència tècnica a l’Estruch i alguns dies de residència al Principal.

Finalment, en el marc de Sabadell Capital Cultura Catalana 2024, s’està treballant en una proposta produïda per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, la Fundació Maria-Mercè Marçal i la Fundació Felícia Fuster: una lectura dramatitzada de la correspondència inèdita d’aquestes dues grans poetes, dirigida per Jordi Bosch i interpretada per Emma Vilarasau i Rosa Renom.