PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Juliol
2022

Els teatres municipals superen els 65.000 espectadors en la temporada 2021-2022

Els teatres municipals superen els 65.000 espectadors en la temporada 2021-2022

Els teatres municipals de Sabadell (Principal, La Faràndula, L’Estruch i laSala) han tancat la programació del 2021-2022 amb 66.703 espectadors i 231 funcions. Així, s’han deixat enrere els 19.345 espectadors del curs 2020-2021 (120 funcions), en què es va recuperar l’activitat cultural amb restriccions d’aforaments i d’horaris.

D’aquests 66.703 espectadors, 42.674 han assistit a la temporada estable dels espais escènics municipals, 9.681 a actes externs a la programació i 14.348 a activitats educatives o funcions per a escoles.

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha valorat molt positivament les xifres i ha subratllat la

“bona resposta per part del públic, que ha tornat als teatres amb moltes ganes”.

I ha comentat que

“més enllà de les xifres, l’objectiu ara és treballar perquè els equipaments escènics de la ciutat, a més de ser espais de creació i d’exhibició d’espectacles, tornin a ser el lloc on puguem trobar-nos, confluir i conviure, comprendre millor el món que ens envolta i gaudir de la cultura en viu”.

Temporada estable

Les xifres d’aquesta temporada s’acosten a l’època prepandèmica, amb una tendència a la recuperació progressiva dels hàbits culturals. En els espectacles de la programació estable, 38.502 persones han passat per La Faràndula, el teatre més gran de la ciutat, que ha acollit 59 funcions.

El Teatre Principal ha comptat amb 9.871 espectadors i 56 espectacles. D’aquests espectacles, 9 sessions corresponien a la programació familiar organitzada pel centre de creació laSala.

El projecte de laSala ha comptat amb 5.128 espectadors en la programació familiar, que inclou funcions a laSala, al carrer, a l'espai cultura i al Teatre Principal.

L’Estruch ha proposat 27 espectacles en format d’exhibició, als quals s’han acostat 2.684 persones.

Els espectacles més vistos

Els espectacles que més públic han atret han estat, a la Faràndula, “Bona gent” i el “Tribut a John Williams” de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Al Teatre Principal, el concert d’Albert Pla “¿Os Acordáis?”, les obres de teatre “53 diumenges” i “Les irresponsables”. Els més vistos de L’Estruch han estat “Endangered”, “Sopa de pedres” i “Lizzie. El musical”. A laSala, les famílies han escollit “Les aventures del lleó vergonyós”, “La motxilla de l’Ada” i “9”.

Activitats educatives als teatres

Aquesta temporada s’han recuperat les activitats educatives, tot mantenint mesures com la distància entre els grups bombolles. En total, 5.359 alumnes han gaudit de la programació escolar de laSala, 5.813 han passat per l’Estruch i 2.088 per la Faràndula.

Aquest projecte busca dissenyar una programació familiar i escolar potent i de qualitat. En aquest sentit, es treballa per teixir relacions amb les escoles i proposar activitats complementàries i tallers pre i postfunció. També s’ofereixen formacions per a mestres d'escola bressol i primària i produccions pròpies com és l'última proposta artística dissenyada per laSala per a escoles: el recorregut sonor “Camí de les Arts”.

Creació i producció artístiques

Durant la temporada, l’Estruch ha acollit 225 residències. La gran majoria, un total de 99, corresponen a residències de companyies locals en Sala, tot i que també hi ha residències de circ, d’arts visuals i performatives i d’arts escèniques, entre d’altres.

laSala també és un Centre de creació d'Art per a les famílies de referència a la ciutat i al territori. Aquesta darrera temporada ha acollit més de 15 companyies en residència, algunes d'elles internacionals, i amb una àmplia rebuda en les principals programacions nacionals per a infància i joventut. El 50% dels espectacles que han fet creació a laSala, s'han pogut veure a espais com Mostra d'Igualada 2022 o Temporada Alta.

Des dels teatres d’exhibició també s’ha donat suport a la creació. N’és un exemple la residència tècnica que va tenir lloc al Teatre Principal al maig, amb la producció “Antígona”, d’Amfiteatre, en el marc de suport a la creació local emergent. La Faràndula ha estrenat les tres grans produccions d’òpera de la temporada, que posteriorment han girat per tot el territori català amb el Circuit d’Òpera a Catalunya (“Il Barbiere di Siviglia”, “Don Pasquale” i “Rigoletto”). També s’ha acollit la producció d’”Aladí”, l’estrena de teatre musical de l’entitat Joventut de La Faràndula.