CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  23
  Octubre
  2019

  Els veïns desallotjats aquesta nit per l’aiguat podran tornar a casa els propers dies

  El torrent de Colobrers està tancat perquè la pluja hi ha arrossegat 4 ponts de fusta

  Les 19 persones de l’edifici del carrer de Peñalara –al barri de Ca n’Oriac– que aquest matí han estat desallotjades a causa de la pluja de la nit passada podran tornar a casa els propers dies, així que s’acabin de restablir les condicions de salubritat. Ara mateix, 8 d’aquestes persones estan allotjades per l’Ajuntament en pensions de la ciutat i la resta es troben en habitatges de familiars. Els serveis tècnics han confirmat que l’estructura de l’edifici no està danyada, però cal revisar les instal·lacions elèctriques i altres elements.

  Durant el matí i les primeres hores de la tarda, s’ha complementat amb autobusos de TUS el servei de llançadora activat pels FGC entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu | Gràcia a causa del tall del servei de tren en aquest punt. La cooperativa de transport hi ha destinat 5 vehicles amb l’objectiu de minimitzar l'impacte de la incidència en la circulació de vehicles a la zona.

   La pluja i el vent també han tingut efectes a diferents centres educatius. Les escoles han funcionat amb normalitat, tret d’alguns grups de l’Escola Catalunya que podran tornar a fer classe a partir de demà al matí.

   Durant la nit s’han hagut de tallar al trànsit diversos ponts de la Gran Via, afectats pels aiguats. A hores d’ara la situació s’ha normalitzat. Així mateix, els vehicles que havien quedat atrapats a l’avinguda de Can Bordoll, a la rambla d’Ibèria i a l’avinguda de Francesc Trabal ja s’han pogut retirar i es pot circular normalment per aquestes vies.

  També es treballa en les esllavissades de terra produïdes a diferents punts com l'Eix Macià, la ronda d’Europa (entre el Punt Blau 3 i la carretera de Terrassa), el camí de Can Quadres i les carreteres de Prats de Lluçanès, de Torre-romeu i de Caldes. A causa de la quantitat de terra acumulada, per aquestes feines s'està utilitzant la pala, a més de cisternes i equips manuals.

  D’altra banda, un camió grua ha tornat a lloc els contenidors desplaçats per l'aigua i el vent. I s’han retirat elements caiguts a voreres i calçades, principalment branques. També amb motiu de la pluja s’han desplaçat algunes tapes de clavegueram.

  Altres incidències han estat les afectacions que s’han produït a nombrosos grups semafòrics, que ja han estat reparats o s’està en procés de fer-ho. Així mateix, s’han registrat diverses incidències a la xarxa elèctrica de la ciutat.

  Desperfectes al rodal

  Els forts aiguats d’aquesta nit han causat també diversos desperfectes al rodal, on les dades de l’estació Meteorològica del Parc Agrari indiquen que han caigut 109,7 l/m2.

  Ara mateix, el torrent de Colobrers està tancat temporalment, ja que la pluja ha arrossegat quatre ponts de fusta dels que travessen el curs fluvial. Aquesta mesura s’ha pres per garantir la seguretat de les persones que hi transiten a peu o amb bicicleta, però també per facilitar la feina de restauració. Així que els ponts estiguin col·locats de nou i s’hagi refet l’itinerari, s’obrirà el pas.

  D’altra banda, aquesta nit s’han produït esllavissades a diferents punts del camí del riu Ripoll. Així, al tram de camí de davant la Clota el talús s’ha tornat a esllavissar, com també ho ha fet als Degotalls i sota el pont de Castellar.

  A més, l’accés a l’horta de Can Bages pel gual –que es va precintar ahir a la tarda– es mantindrà tancat fins que no es retirin els sediments arrossegats i baixi el nivell de l’aigua del riu.

  Categories Espai públic , Medi ambient Tags aiguats, desperfectes, Edifici desallotjat, espai públic, rodal