PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Setembre
2020

En marxa el projecte A-porta, al barri de Can Puiggener, amb estrictes mesures de seguretat sanitària

Comença el porta a porta veïnal, amb el lema “Habitar, conviure, viure”

En marxa el projecte A-porta, al barri de Can Puiggener, amb estrictes mesures de seguretat sanitària

Des del passat dilluns ja està en marxa el projecte A-porta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), en què veïns i veïnes de Can Puiggener visiten porta a porta 400 habitatges del barri. Aquest projecte es desenvolupa gràcies al suport de l’Ajuntament de Sabadell i la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i l’AV de Can Puiggener.

Durant 4 mesos, un grup de vuit persones referents i conegudes al barri (anomenades picaportes), de diferents orígens i ètnies, visitaran les llars del barri per acostar els serveis al veïnat i conèixer de primera mà quina és la realitat i les necessitats personals dels veïns i veïnes. Durant la visita orientaran i donaran suport en temes socials, energètics, habitacionals i de civisme i convivència.

Habitar, conviure, viure

Amb el lema “Habitar, conviure, viure” es busca millorar la qualitat de vida del veïnat. La intervenció entorn a aquests 3 eixos, al barri de Can Puiggener, contempla una fase de recollida d’informació a través d’un qüestionari, així com la transmissió d’informacions pràctiques i recomanacions.

Projecte A-porta

El projecte A-porta del barri de Can Puiggener de Sabadell és el sisè que es desplega a un municipi de Catalunya, des que va començar a Ciutat Meridiana el 2016. Des de llavors, el projecte d’acompanyament porta a porta s’ha dut a terme a Barcelona, Tarragona, Reus i Santa Coloma de Gramenet, ha arribat a gairebé 8.000 llars i s’ha entrevistat unes 4.000 famílies per assessorar-les sobre pobresa energètica, acompanyament a persones soles (sobretot gent gran), recursos d’ocupació i altres.

Aporta collage

Les 8 picaportes de Can Puiggener se sumen a les 51 que fins ara ha tingut A-porta, de manera que s’ha arribat a una seixantena des de l’inici del projecte. Són persones en atur, amb feines precàries o temporals, que estan contractades 25 hores mensuals. 

Mesures de seguretat sanitària per la COVID19

Com ja està passant a  altres barris on s’està desplegant el projecte, el porta a porta es farà amb estrictes mesures sanitàries de seguretat per la crisi de la COVID.

La picada de porta es farà amb la protecció facial i visera transparent. En un primer moment la mascareta quirúrgica se situarà a la barbeta, per tal que els veïns i veïnes puguin veure la cara de les Picaportes.

L’entrada als habitatges serà molt excepcional i només es farà si el cas ho requereix. L’atenció es farà des de la porta dels habitatges mantenint sempre la distància mínima de seguretat d’un metre i mig.

 

Per a més informació: Comunicació A-porta (Cristina González, 661 161 081,
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Per demanar entrevista a la coordinadora del projecte i a les picaportes: Sara Cervelló, coordinadora Can Puiggener (679 924573, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).