PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  22
  Desembre
  2021

  Es consolida l’Assessoria d’Acompanyament Emocional de l’Oficina Jove, que enguany ha atès una cinquantena de persones

  Aquesta setmana s’ha adjudicat la licitació del servei pels propers dotze mesos

  Es consolida l’Assessoria d’Acompanyament Emocional de l’Oficina Jove, que enguany ha atès una cinquantena de persones

  L’Ajuntament ha aprovat l’adjudicació de l’Assessoria especialitzada d’Acompanyament Emocional, de l’Oficina Jove. Aquest és un pas imprescindible per consolidar un servei que es va posar en marxa en el marc del Pla Covid-19 de l’Ajuntament de Sabadell.

  Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entre un 10 i un 20% dels adolescents pateix algun problema de salut mental. Tot i que els i les joves no han estat prioritaris en la gestió de l’emergència sanitària, sí que són un dels col·lectius més vulnerables pel que fa l’impacte emocional de la pandèmia. En aquest sentit, destaca que la taxa de risc de suïcidi en els joves fins a 18 anys hagi incrementat un 27% respecte a l'any anterior, segons el sistema de detecció de la Generalitat de Catalunya, passant de 473 casos a 601. Tal i com recorda la tinenta d’alcaldessa i regidora responsable de Joventut, Marta Morell,

  “atendre el benestar psicològic i emocional dels i les joves ha de ser una prioritat de totes les administracions, més encara quan les dades actuals de contagis estan obligant a adoptar noves mesures restrictives i quan sabem que les conseqüències psicològiques sovint no es manifesten de manera immediata, sinó amb el pas dels mesos”.

  A Sabadell, l’Assessoria d’Acompanyament Emocional de l’Oficina Jove es va iniciar a l’octubre de 2020, com a prova pilot, i des d’aleshores ha tingut una alta demanda, constatant la necessitat d’espais d’escolta i comprensió on els i les joves puguin gestionar els seus malestars. D’octubre a desembre de 2020 es va atendre un total de 47 persones, la majoria en sessions grupals.

  Durant aquest 2021 s’ha focalitzat a realitzar més atencions individuals, amb acompanyament i seguiment d’un total de 41 casos. La majoria han estat dones (61%) i, per edats, persones de 16 a 19 anys (46%) i menors de 16 anys (29%). Els motius de consulta més habituals són el control de l’ansietat i la gestió de les emocions, trastorns de conducta alimentaris i baixa autoestima.

  En aquestes sessions s’acompanya els i les joves en la gestió de les seves emocions, donant-los eines i recursos per a resoldre petits conflictes o situacions puntuals. Si és el cas, es fan derivacions a altres assessories i/o serveis i es facilita l’accés a recursos especialitzats de Salut Mental de la sanitat pública, entre altres.

  Més enllà d’aquestes atencions individuals o en petit grup, també s’ha realitzat la xerrada “Sensibilització sobre el patiment i els seus efectes”, que ha arribat a 75 adolescents de 2n d’ESO, i la xerrada “Un moment, deixa’m sentir”, adreçada a una trentena d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil del Ribot i Serra.

  Per aquest 2022 s’assegura la continuïtat del servei, amb 3 hores setmanals d’una psicòloga especialitzada que oferirà assessories de forma presencial, telemàtica o telefònica. També es contempla la possibilitat de fer actuacions extraordinàries i/o intervencions grupals, segons les necessitats detectades.

  Ampli ventall d’assessories de l’Oficina Jove

  L’Oficina Jove disposa de set assessories especialitzades adreçades a joves de 12 a 29 anys, familiars i professionals. L’atenció és confidencial, gratuïta i personalitzada, ja sigui en format de sessions individuals o en grup. A banda de l’Assessoria d’Acompanyament Emocional, també s’ofereix suport i acompanyament en temes vinculats a: associacionisme, drogues i pantalles, educació i formació, laboral, mobilitat internacional i el Punt Lila jove.  

  Les persones interessades poden posar en contacte amb l’Oficina Jove, al carrer Blasco de Garay 19, per correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.), telèfon (93 745 33 01), whatsapp (689 32 19 45) o Instagram (@sbdjove).

  Categories Joves Tags Assessorament emocional, Oficina Jove, Salut mental