PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Juliol
2021

Es posa en marxa una iniciativa per facilitar que els comerços de Sabadell facin una atenció preferent a col·lectius amb necessitats especials

Els establiments que s’hi adhereixin col·locaran un distintiu a l’entrada

Es posa en marxa una iniciativa per facilitar que els comerços de Sabadell facin una atenció preferent a col·lectius amb necessitats especials

L’Ajuntament de Sabadell fomentarà que els comerços de la ciutat puguin fer una atenció preferent a aquelles persones que, per les seves característiques clíniques específiques, necessiten una atenció diferenciada i més adaptada a les seves necessitats. Amb la iniciativa, els establiments que es sumin al projecte disposaran d’un adhesiu identificatiu, que podran col·locar de forma ben visible a la botiga. Aquest fet permetrà a les persones amb necessitats especials tenir aquesta atenció preferent en cas de cua, només mostrant la seva targeta sanitària “Cuida’m”. La iniciativa neix d’una proposta ciutadana arran d’una idea de l’associació Movimiento Azul i compta amb la col·laboració de les associacions de comerciants de la ciutat. A hores d’ara ja compta amb l’adhesió de més d’una trentena d’establiments.

La targeta “Cuida’m” és un distintiu del departament de Salut destinat a persones que pateixen alguna patologia i tenen diagnòstics com demència, dany cerebral amb trastorn de conducta, discapacitat intel·lectual o trastorn de l’espectre autista, entre d’altres. El seu objectiu és millorar l’atenció que reben aquests ciutadans i ciutadanes, amb un tracte més personalitzat, ja que es tracta de persones d’alta fragilitat relacional.

En aquest marc, els adhesius que es posaran a l’abast de les botigues tenen la imatge de la targeta sanitària “Cuida’m” i es facilitaran de manera gratuïta als comerços que hi estiguin interessats. Només han de posar-se en contacte amb la seva associació de comerciants per passar a recollir el distintiu o amb el Servei de Comerç i Consum de l’Ajuntament de Sabadell.

Avui, durant la presentació de la iniciativa, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha volgut agrair a l’associació Movimiento Azul “que hagin posat aquesta necessitat a l’agenda i també als comerciants de Sabadell la seva sensibilitat. De fet –ha dit Farrés— aquesta és una característica dels comerços de la ciutat: la cura, la proximitat i, quan hi ha una necessitat, les ganes de donar-hi resposta”.

L’alcaldessa ha destacat, així mateix, que amb aquest projecte “es col·labora amb les entitats, amb el teixit comercial i es contribueix  a sensibilitzar el conjunt de la població” sobre la situació dels diversos col·lectius.

Dur a terme aquesta iniciativa inclusiva i social en l’àmbit del comerç pot facilitar les tasques quotidianes d’aquests ciutadans i ciutadanes a l’hora d’anar a comprar, tot assegurant una comunicació més fluida i precisa.

Més informació