PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

21
Març
2022

Es presenta un estudi que analitza el paper de les dones al moviment veïnal de Sabadell

L’Ajuntament ha editat 500 exemplars d’aquesta publicació, que es donarà gratuïtament als i les assistents a l’acte de presentació

Es presenta un estudi que analitza el paper de les dones al moviment veïnal de Sabadell

El proper dimecres 23 de març, a les set del vespre, tindrà lloc al Casal Pere Quart (Rambla, 69) la presentació de l’estudi “El paper de les dones al moviment veïnal de Sabadell (segona meitat del s. XX – 2018). Aquest estudi, encarregat pel Programa de Memòria Històrica de Sabadell, ha estat realitzat per la historiadora Angelina Puig i Valls i ha comptat amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i el suport de la Diputació de Barcelona. Aquesta activitat forma part del programa del 8M i és una acció prevista en el marc del Pla de Memòria Democràtica (2022-2026).

L’estudi segueix la història del moviment veïnal a Sabadell i analitza l’espai que han ocupat i que ocupen les dones en aquest teixit social; des dels primers moviments espontanis fins a la constitució de les associacions veïnals; des de les reivindicacions més bàsiques de pavimentació de carrers o enllumenat fins a les reivindicacions més lligades al moviment obrer o al feminisme; des de la primera immigració de la segona meitat del segle XX fins la segona immigració de les acaballes del segle XX.

L’Ajuntament ha editat 500 exemplars d’aquesta publicació, que es donarà gratuïtament al públic assistent a l’acte. L’obra també es podrà consultar i descarregar al web de Memòria Democràtica i estarà disponible a Biblioteques i a l’Arxiu Històric de Sabadell.

El llibre s’ha documentat amb nombroses entrevistes a les dones protagonistes d’aquesta història. Aquest testimoni ha quedat enregistrat en gravacions d’àudio i vídeo que es posaran a disposició de l’Arxiu Històric de Sabadell. També s’ha produït un vídeo que sintetitza alguns dels moments més significatius de les entrevistes. Aquest vídeo es presentarà també durant l’acte i es podrà veure posteriorment també al nou web de Memòria Democràtica.