PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Gener
2020

Es reedita el programa UBICAT per atendre prop de 200 persones en recerca de feina

Es fan accions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport a l’ocupació

Es reedita el programa UBICAT per atendre prop de 200 persones en recerca de feina

L’Ajuntament de Sabadell posarà en marxa novament durant 2020 el Programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya per millorar l’ocupabilitat de persones en recerca de feina, amb actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional. La Junta de Govern Local ha acceptat la subvenció de 336.029,25 € per executar el programa per mitjà de l’empresa municipal Promoció Econòmica de Sabadell, SL.

L’objectiu d’UBICAT és atendre de forma personalitzada cada participant. Així, s’analitza i defineix el projecte professional de cadascuna de les persones i s’incideix en les competències de base i transversals. A la vegada, es treballen aspectes motivacionals i es donen eines de recerca de feina o recursos per fer front a un procés de selecció o capacitació digital. En paral·lel, es preveuen accions amb entitats, agents i empreses del territori perquè les persones participants s’ aproximin a l’entorn productiu i teixit empresarial.

Durant la primera edició del programa 350 persones van ser ateses i en finalitzar el projecte 76 havien comunicat que havien trobat una feina. L’any passat, en la segona edició es van atendre un total de 233 usuaris i s’han registrat 127 insercions.

El programa s’adreça a les persones en situació d’atur d'especial vulnerabilitat, a les inactives que no tenint feina i malgrat necessitar-ne n'han deixat de buscar perquè tenen poca confiança que en trobaran. I, finalment, a les persones treballadores que d'acord amb les condicions precàries del mercat de treball no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals. Entre aquests col·lectius es prioritzaran les persones amb un baix nivell formatiu i de qualificació o poca experiència laboral, més grans de 45 anys i altres en risc de vulnerabilitat que quedin exclosos d’altres tipus de serveis especials. El 37 % de les persones ateses són aturades de llarga durada.

Inscripció

Per participar en el programa UBICAT cal estar registrat a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat a Sabadell. Les persones interessades s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) en horari d’oficina de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.