PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  01
  Juny
  2018

  Es regularitzen els 40 habitatges del primer bloc ocupat per la PAHC i cedit a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

  Les 40 famílies que hi viuen signen avui un contracte de lloguer amb l’AHC, amb l’acompanyament de l’Ajuntament

  Es regularitzen els 40 habitatges del primer bloc ocupat per la PAHC i cedit a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya

  Les 40 unitats de convivència que viuen al bloc de pisos ocupat del carrer de Sant Ferran, al barri de Gràcia, regularitzen avui la seva situació signant un contracte de lloguer social dels habitatges, una vegada que ja s’ha acreditat la seva situació de vulnerabilitat. Es tracta de la primera signatura en un bloc amb la gestió cedida a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i en aquestes condicions de lloguer.

  Aquesta regularització arriba cinc anys després que l’obra social de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) Sabadell ocupés el bloc. L’edifici, propietat de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) –també anomenada banc dolent–, es va cedir mitjançant un conveni a l’AHC per un termini de cinc anys des de la formalització dels lloguers.

  Així ho han fet públic avui, davant mateix del bloc, Maties Serracant, alcalde de Sabadell; Carles Sala, secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya; Rosa Pahissa, portaveu de la PAHC Sabadell; Glòria Rubio, regidora d’Habitatge; Gabriel Fernàndez, regidor d’Acció Social; Jaume Fornt, director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i Albert Toledo, director de Promoció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

  Durant aquest temps, l’Ajuntament ha dut a terme la intermediació amb l’Agència d’Habitatge per avançar en el procés de negociació necessari entre les parts, a més d’acompanyar les famílies i dur a terme les gestions, prestacions i tràmits necessaris per regularitzar la situació.

  Maties Serracant ha assenyalat que

  ens satisfà molt aquesta notícia que donem avui perquè administració pública i representants de la PAHC hem arribat a una acord per donar la sortida més digna possible a persones que patien risc d’exclusió residencial

  Així mateix, Serracant ha volgut fer èmfasi en el fet que

  Sabadell és la primera ciutat on es regularitza un espai social d’habitatge en aquestes condicions, es garanteix un dret essencial per a la vida de les persones i es retorna un bé a la propietat pública

  A més, l’alcalde ha donat les gràcies a la feina feta pels serveis tècnics de les regidories d’Habitatge i d’Acció Social de l’Ajuntament i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, com també per les famílies i els integrants de la PAH.

  Un acord sociocomunitari innovador

  Els lloguers que se signen són socials, amb rendes mensuals de 150 €. En el cas que aquesta renda superi el 30% dels ingressos, les famílies podran disposar dels ajuts al lloguer previstos en aquests casos.

  Juntament amb el contracte de lloguer les unitats de convivència també signen un acord social i un altre de sociocomunitari. La signatura de l’acord sociocomunitari és innovadora i es planteja amb l’objectiu d’establir un model de funcionament comunitari per a aquest bloc, d’acord amb la seva idiosincràsia i entès com a proposta pilot de nous models de funcionament que es puguin implantar en altres experiències comunitàries. La proposta és que el bloc s’organitzi i es gestioni de manera horitzontal i assembleària.

  Així, l’assemblea del bloc estarà constituïda per tots els veïns i veïnes majors de 16 anys i acompanyada per membres de la comissió de l’obra social de la PAHC Sabadell. En aquest marc, també es crearà una comissió de seguiment en què, a més de representants del veïnatge i de la comissió de l’obra social de la PAHC, hi participaran les regidories d’Acció Social i d’Habitatge de l’Ajuntament.

  Serracant ha afegit que

  no podem entendre la justícia social si no és apoderant la ciutadania perquè recuperi i faci valer els drets a una vida digna. Per això des de l’Ajuntament de Sabadell seguirem treballant perquè aquesta realitat sigui sempre pública i perquè les entitats financeres no dictin ni marquin el tempo dels drets socials

  Categories Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags dret a l'habitatge, habitatge, urbanisme