PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Gener
2020

Estudiants de tres països d’Europa visiten Sabadell en el marc de l’Erasmus+ “SUSDI: Dietes sostenibles”

El projecte inclou intercanvis d’alumnat i professorat i treballen els continguts des d’una perspectiva multidisciplinària

Estudiants de tres països d’Europa visiten Sabadell en el marc de l’Erasmus+ “SUSDI: Dietes sostenibles”

L’Institut Sabadell acull durant una setmana estudiants de Tadim (Portugal), de Baden (Àustria) i de Brezno (Eslovàquia) que formen part del projecte europeu Erasmus+ “SUSDI: Dietes sostenibles”. Són 22 alumnes acompanyats de 6 professors que treballen el repte de la nutrició des de la perspectiva de la sostenibilitat mitjançant tècniques d’expressió artística. A aquests alumnes se sumen els 21 estudiants i dos professors de l’Institut Sabadell que completen el grup de treball.

Els alumnes europeus que visiten Sabadell procedeixen dels centres Agrupamento de Escolas Trigal de Santa Maria (Portugal), BRG – Biodenkgasse (Àustria) i Gymnázium Jána Chalupku v Brezne (Eslovàquia). L’Institut Sabadell és el centre coordinador d’aquest projecte, que es va posar en funcionament el curs 2018-2019.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha rebut els 43 alumnes i els 8 professors al Saló de Plens de l’Ajuntament, on han pogut intercanviar impressions sobre les experiències de l’alumnat en aquest projecte. Robles ha lloat

“el gran esforç que fa el centre coordinador per posar en contacte els tres centres europeus, allotjar els alumnes i organitzar tot el programa d’activitats. Els intercanvis, a més, estableixen ponts de comunicacions i d’educació, i proporcionen tot el que cal per créixer com a ciutadans”.

Els estudiants busquen la manera de comunicar evidències científiques sobre la relació sostenibilitat i dieta amb una aproximació interdisciplinària de Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques. Durant l’estada els alumnes estrangers visiten llocs emblemàtics de Sabadell i Barcelona i fan activitats a l’institut relacionades amb els temes del projecte.

El curs passat, una delegació de 21 alumnes i dos professors de l’Institut Sabadell va visitar Àustria i Portugal en el marc de les sessions d’intercanvi, i el mateix grup viatjarà a Eslovàquia el proper mes de maig. El treball conjunt i en xarxa d’aquests alumnes pretén respondre preguntes com ara què pot fer la societat per promoure dietes sostenibles, què tenen en comú les dietes sostenibles dels diferents països o quins reptes caldrà superar.

El projecte SUSDI encara el repte de la nutrició saludable des de la perspectiva de la sostenibilitat. En el projecte els estudiants de secundària relacionen el tema obligatori de la nutrició amb la sostenibilitat i l'escalfament global. Per arribar millor als estudiants i les seves famílies el projecte relaciona el tema amb les emocions mitjançant una aproximació artística.