PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
abril
2014

Èxit de participació a la primera Marató de Reciclatge de Roba, Reinnova

La primera Marató de Reciclatge de Roba, va resultar un èxit rotund de participació amb un total de 43 participants

La primera Marató de Reciclatge de Roba, que es va dur a terme el passat dissabte 26 d’abril a Fira Sabadell, va resultar un èxit rotund de participació amb un total de 43 participants distribuïts en 22 equips.

El guanyadors van ser:

1. Primer premi dotat amb 600 euros: Núria Espinach i Mady Alvarez, amb el nom d’equip NUMA i amb el disseny Contrast (n.17)

2Segon premi dotat amb 300 euros: Vanessa Angel i Milena Fleischmann, amb el nom d’equip Ecochiques, i amb el disseny Mínimo a lo máximo (n.24)

3. Tercer premi dotat amb 100 euros: Regina Dejiménez i Naiara Vishnu, amb el nom d’equip  Magdalenas geométrikas, i amb el disseny En las montañas con lobos (n.21)

La descripció del guanyador del primer premi va ser:

Contrast: Vestit fet amb diferents camises amb què hem jugat amb la combinació d’estampats i el joc de volums. Torera feta a partir d’una americana masculina que trenca amb la informalitat del vestit donant-li un toc elegant

 Els finalistes van ser:

  1. Fabiana Schulz Abdala i  Pablo Alvarez Lucioni amb el nom d’equip Papa Juana
  2. Nerea Salazar i Zinayida Shvets Vila amb el nom d’equip CTS 2
  3. Mónica Gil Cámara i Ana Belen Sánchez Beiroa amb el nom d’equip PIRU MO-DA
  4. Carla Estrada Gutierrez i Pilar Fabon amb el nom d’equip Crazy needles
  5. Leonor Tarradas López-Pardo, Paula Santana i Mara Orduño anmb el nom d’equip Happy Hands
  6. Cecilia Bono
  7. Sara Cuadrillero Senmartí

Aquesta Marató de Reciclatge de Roba ha estat promoguda per l’Ajuntament de Sabadell i pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

L’activitat consistia en un treball a contrarellotge on els participants havien de convertir la roba, facilitada per l’Associació Drapaires d’Emaús, en un disseny atractiu i modern, en 8 hores i amb la única ajuda de les màquines de cosir que compartien i la seva creativitat i imaginació.

Els participants provenien majoritàriament d’escoles de disseny de Sabadell i Comarca, però també de Barcelona i d’altres punts d’Espanya. 

De fet, la marató estava destinada a estudiants de disseny i moda, dissenyadors i dissenyadores novells i amateurs, així com totes aquelles persones interessades en la creació i la reutilització de roba. Els participants podien inscriure’s a títol individual o en grup.

El Premi Reinnova la Roba, i la col·laboració entre organitzacions

El Premi Reinnova la Roba, ofert pel Consorci de Residus, és en part en metàl·lic i suposarà per al disseny guanyador l’ingrés de 600 €, i pels dissenys segon i tercer finalista, 300 € i 100 €, respectivament. Per altra banda, els dissenys guanyadors i els finalistes s’exposaran durant un mes al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.

El residus  tèxtils, camí per recórrer

Amb la Marató de Reciclatge de Roba també es persegueix l’augment de la conscienciació sobre la recollida selectiva de roba, en els contenidors del carrer com a les deixalleries, l’augment de la qual comportaria la corresponent reducció de la fracció resta dels residus municipals.

La fracció de residu tèxtil es considera un 5% del total dels residus municipals, segons les dades del PROGREMIC 2005-2012, al Vallès Occidental es tractaria de més de 12.000 tones. Actualment, als contenidors de recollida de roba se’n recullen 1.000 tones selectivament.

El destí de la roba i tèxtil recollit és en la seva majoria la reutilització, i tradicionalment es desenvolupa per entitats socials, ajudant a la inserció de persones en risc d’exclusió. Aquestes entitats fan unt triatge de la roba per a la reutilització i, si no és possible, el seu reciclatge.