PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Setembre
2020

Èxit de participació a les activitats d’estiu extraordinàries adreçades als i les joves

És una de les mesures incloses en el pla de contingència del Sabadell postCovid-19

Èxit de participació a les activitats d’estiu extraordinàries adreçades als i les joves

Proporcionar una oferta d’activitats d’estiu als i les joves era una de les mesures incloses en el pla de contingència del Sabadell postCovid-19. Així, amb l’objectiu de facilitar les accions de seguiment i reforç, i afavorir la socialització entre joves i professionals, durant el passat mes d’agost s’han organitzat diferents activitats en els cinc Espais Joves de la ciutat.

I és que, després del tancament físic dels Espais Joves durant l’estat d’alarma, amb aquesta acció els i les joves han pogut recuperar els seus espais de trobada de referència, comptant amb un suport emocional i relacional després del confinament provocat per la Covid-19. A  la vegada, s’ha ofert l’oportunitat de realitzar diferents activitats a un elevat nombre de joves que durant el mes d’agost no ha marxat de la ciutat.

Fins al 4 de setembre s’han realitzat activitats als barris on es troben ubicats els cinc Espais Joves de la ciutat (Can Rull, Can Deu, Can Puiggener, Torre Romeu la Creu de Barberà). En horari de matí, s’han obert els  Espais Joves ubicats als diferents centres cívics, amb propostes diverses: tallers i manualitats, excursions als entorns propers, visites setmanals a les piscines municipals, activitats esportives etc. A la tarda/vespre, una parella educativa ha dinamitzat activitats esportives en diferents espais i pistes esportives, ha organitzat activitats d’aigua i cinefòrums. Tot plegat, amb inscripció prèvia, per garantir així les mesures de prevenció i seguretat establertes així com els grups estables de convivència.

En total, durant 6 setmanes, hi han participat més 1.500 joves (671 en les activitats de matí i 864 en horari de tarda). S’han registrat 2.300 usos-assistència a les diferents activitats (una mateixa persona ha participat en diferents propostes).

La valoració ha estat molt positiva tant pel jovent com per l’equip de professionals que hi ha estat treballant, fet que fa plantejar la continuïtat d’aquesta iniciativa en endavant.

Continuen les activitats als Espais Joves

Els Espais Joves de la ciutat enceten un nou curs amb una programació d’activitats nombrosa i diversa, adreçada a joves d’entre 12 i 18 anys en horari  de tarda de 16:30 a 20:30 h. Distribuïts territorialment per tota la ciutat, als Espais Joves es porta a terme una tasca socioeducativa durant tot l’any.