PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

26
Octubre
2018

Experiència pilot a Sabadell per incrementar la presència de les dones en el sector del metall

En el marc del projecte MetallVallès, es posa en marxa el curs “Iniciació al metall” adreçat específicament a dones

Experiència pilot a Sabadell per incrementar la presència de les dones en el sector del metall

L’increment de la presència de la dona en el sector del metall, tradicionalment masculinitzat, és una de les línies de treball del projecte MetallVallès. En aquest context es posa en marxa el curs “Iniciació al metall”, que ja havia estat present en altres edicions del projecte, però en aquest cas s’adreçarà només a dones, principalment en situació d’atur.

Les persones que hi assisteixin adquiriran, entre altres, coneixement dels materials i dels processos bàsics de fabricació mecànica o d’interpretació de plànols i alhora realitzaran pràctiques professionals en empreses del sector. Properament es programaran noves edicions d’aquest curs adreçat indistintament a dones i homes.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro,

fem una crida a les dones que vulguin apostar per fer-se un lloc en el sector del metall ple d’oportunitats laborals. MetallVallès es va posar per primera vegada en marxa durant el 2015 i fins al 2017 els resultats de la 1a i 2a edició ha comptat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 contractacions assolides, superant les xifres inicials previstes.

Sessió informativa 6 de novembre

Les persones interessades a inscriure’s al curs poden assistir a la sessió informativa prevista el 6 de novembre, a les 9.30 h, al Centre de Formació Cal Molins (c. dels Calders, 32) prèvia inscripció adreçant un missatge electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Durant la sessió s’explicarà el context de l’acció formativa, contingut del curs i informació pràctica. Al final es recolliran les sol·licituds de les dones interessades en el curs per la qual cosa és imprescindible portar un CV actualitzat. Durant la sessió es comptarà amb la presència de la Presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch.

Vídeo promocional

Aquesta acció formativa s’afegeix a altres activitats que s’estan desenvolupant per fomentar la presència de les dones a la indústria. Amb el lema “Les dones també tenen lloc a la indústria del metall” s’ha elaborat un vídeo promocional amb el suport de l’alumnat de la Casa d’oficis de Promoció Econòmica de Sabadell SL (Xarxa Media Team).

MetallVallès

Els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Ripollet treballen conjuntament per desenvolupar la tercera edició del projecte MetallVallès amb el suport dels 14 municipis que conformen l’àmbit de l’Estratègia Territorial de l’àmbit de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, ASCAMM, Centre Metal·lúrgic, Eurecat, Federació empresarial del metall i PIMEC.

Aquesta és una de les iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa “Ocupació a la Indústria Local” per millorar la inserció laboral de persones en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori i donar suport a empreses amb perspectives de creixement i potencialment generadores d’ocupació de qualitat. El cas de MetallVallès s’ha centrat en promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica donat el pes que aquest sector té en el territori.