PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Juny
2022

Finalitza amb èxit la prova pilot del projecte comunitari “Créixer a l’hort”

Actualment compta amb la participació d’una vintena de veïnes del barri de Can Puiggener

Finalitza amb èxit la prova pilot del projecte comunitari “Créixer a l’hort”

El proper divendres dia 10 de juny es celebra el tancament de la prova pilot del projecte comunitari “Créixer a l’hort”, amb una festa que es durà a terme a l’escola Joan Maragall. Hi assistiran les dones que han participat al projecte, professionals i entitats implicades.

Aquest projecte va començar just ara fa tres mesos, al barri de Can Puiggener com una petita prova pilot i cada vegada s’està fent més gran. Aquest primer curs ha estat curt, però molt intens. A l’estiu l’activitat no s’aturarà però ralentitzarà el seu ritme i pel setembre es reprendrà amb normalitat, amb la intenció de seguir creixent i fer-se més extensiu.

El projecte ha sorgit de la Xarxa de Professionals de Can Puiggener i ha estat impulsat pel Programa d’Intervenció Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell. Inicialment adreçat a dones amb poc domini de la llengua i/o una xarxa de relacions socials febles, actualment compta amb la participació d’una vintena de veïnes del barri de Can Puiggener.

Per fer possible l’hort comunitari ha estat necessària la col·laboració i coordinació d’entitats i de diferents serveis municipals. Hi han participat l’Escola Joan Maragall, l’entitat Amics de la Ruda, CIPO i els Serveis d’Acció Social, Drets Civils, Feminismes i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell.

L’hort

L’hort comunitari actualment es troba ubicat a les instal·lacions de l’escola Joan Maragall. L’escola ha cedit una part del terreny del seu pati i ha posat a disposició del projecte el material d’horticultura de l’escola, perquè cada dijous i divendres les participants tinguin cura de la seva parcel·la, ara plena d’enciams, tomaqueres i pebrots.

Les sessions de l’hort han estat acompanyades per dues figures tècniques d’Intervenció Comunitària i d’Acció social i l’educadora social de l’Escola Joan Maragall i també per persones voluntàries de l’associació Amics de la Ruda; en aquest cas aconsellant i assessorant a les participants sobre quines plantes toquen conrear, on s’han de plantar, quan i com s’han de recollir...

Impacte

 El projecte “Créixer a l’hort” ha esdevingut un punt de trobada per algunes dones del barri que ha anat més enllà de conrear un petit espai d’hort; ha estat el pretext per practicar la llengua catalana i també perquè dones amb poca xarxa social sortissin de casa.

S’han fet sessions d’hort, sortides a l’entorn, a la planta de compostatge de Can Barba, i altres accions com sessions d’orientació laboral a càrrec del Vapor Llonch.

La intenció del projecte transcendeix el propi grup i té vocació d’impacte comunitari, per això les participants al projecte, el proper dissabte 18 de juny col·laboraran en la Festa Popular que es celebrarà al barri de Can Puiggener, dinamitzant dos tallers infantils.