PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Febrer
2019

Igor Tsvirko, solista del teatre Bolshoi de Moscou, ballarí convidat a l’últim “Don Quixot” del Ballet de Catalunya a La Faràndula

Prèviament a l’actuació, el dissabte 23 de febrer, el públic podrà participar en un assaig obert i a una classe magistral a càrrec del director de la companyia

El solista del teatre Bolshoi de Moscou, Igor Tsvirko, és el ballarí convidat a la funció de Don Quixot que el Ballet de Catalunya portarà el dissabte 23 de febrer, a les 20.30 h, al Teatre La Faràndula, sota la direcció del sabadellenc Elias García. Prèviament, el públic podrà participar en una masterclass i en un assaig obert, dues oportunitats per conèixer de prop com treballa la primera companyia professional de ballet clàssic de Catalunya.

La proposta d’Elias Garcia, director artístic del Ballet de Catalunya, té un caràcter diferent i original de les versions tradicionals, que ha entusiasmat la crítica i ha provocat ovacions del públic, gràcies també a les actuacions de la primera solista de la companyia, Rebecca Storani, i de Dimitry Zagrebin, també primer ballarí del Royal Swedish Ballet. L’obra, amb coreografia original de Marius Petipa i música de Ludwing Minkus, es presenta en dos actes en comptes dels 4 –s’ha eliminat la pantomima per donar més protagonisme a la dansa– i compta amb la narració en directe de l’actor català Joel Minguet.

La funció a Sabadell és la darrera ocasió de la temporada de poder veure aquesta versió de Don Quixot. D’ençà que es va estrenar  el novembre del 2018 al Centre Cultural de Terrassa –lloc de residència  de la companyia– s’han fet cinc funcions d’aquesta obra.

Assaig obert al públic, el mateix dissabte

Amb l’entrada per a la funció, els espectadors tenen l’oportunitat d’assistir a un assaig obert, que es durà a terme el mateix dia de la representació, de 17 a 18 h, al Teatre La Faràndula. Aquesta activitat s’afegeix a la classe magistra que Elias Garcia farà a Ca l’Estruch, el mateix dissabte, de 10.15 a 11.45 h.

Ambdues activitats se sumen a les iniciatives de divulgació del ballet que du a terme la companyia per fer créixer el coneixement, la passió i la pràctica d’aquesta disciplina artística al país.