PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Setembre
2017

Inauguració de l’exposició “25 anys del parc de Catalunya i la xarxa de parcs urbans de la ciutat”

S’estarà al Casal Pere Quart tot el setembre

Inauguració de l’exposició “25 anys del parc de Catalunya i la xarxa de parcs urbans de la ciutat”

Avui, dissabte 2 de setembre, a les 11 del matí, al Casal Pere Quart, s’ha inaugurat l’exposició “25 anys del parc de Catalunya i la xarxa de parcs urbans de la ciutat”, que es podrà visitar fins al 30 de setembre.

La mostra, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i comissariada per Marta López Viana, es fa ressò de la inauguració, el 1992, de la façana del parc de Catalunya, el pulmó verd més gran dins la trama urbana de Sabadell. Després de 25 anys, és un bon moment per fer una mirada enrere i recordar el camí que es va recórrer per dur a terme el projecte ciutadà i de disseny d’aquest parc urbà.

Dos àmbits diferents 

La sala vermella o camí del parc, a l’entrada de l’exposició, inicia el recorregut amb la gran peça del buit urbà verd que es manté al llarg dels anys. Seguidament es mostren fotografies dels actes previs, les reivindicacions ciutadanes i els plans urbanístics que qualifiquen els terrenys fins a arribar al primer Govern democràtic, que recull el clam ciutadà que fa possible que no es construeixin els 3.200 habitatges previstos pel “Plan Parcial Sector Cataluña” del 1977.

Al la sala verda o del parc, es descobreix l’operació “Eix Macià”, el disseny arquitectònic, la segona fase del Sector de Can Rull, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, el Centre de Modelisme de Ferrocarrils de Sabadell, dades d’interès, l’avifauna, arbrat, escultures, activitats i itineraris.

Finalment la mostra situa el parc de Catalunya dins la xarxa de parcs urbans de Sabadell i es fixen els aspectes bàsics amb els quals l’Ajuntament treballa en el disseny de peces verdes, com el parc de les Aigües, el parc del Nord i la propera urbanització de plaça d’Espanya.

L’exposició també inclou dos vídeos: Reivindicació del parc de Catalunya, del 1978, produït per la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell, i Cap al parc!, del 1992, realitzat per l’Ajuntament de Sabadell.