PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Juny
2022

L’estudiant Alba Solé guanya el Premi Ciutat de Sabadell del Certamen Montserrat Miró de recerca amb un treball sobre la vulnerabilitat d’infants i joves

L’estudiant Alba Solé guanya el Premi Ciutat de Sabadell del Certamen Montserrat Miró de recerca amb un treball sobre la vulnerabilitat d’infants i joves

L’alumna de col·legi Escola Pia ha estat guardonada amb el premi Ciutat de Sabadell de la vint-i-unena edició del Certamen Montserrat Miró de Recerca, que distingeix els millors treballs de recerca d’estudiants de secundària. Aquests premis els convoquen de manera conjunta la Fundació Bosch i Cardellach, l'Ajuntament de Sabadell i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental. L’objectiu és el de reconèixer l'esforç de l'alumnat i el professorat en l'elaboració de treballs de recerca i en la seva projecció pública.

El certamen està obert a la participació de l'alumnat de 2n curs de batxillerat que prèviament ha estat seleccionat pels centres de secundària de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Des del curs 2017-18, a més dels tres premis habituals, es va afegir el Premi Ciutat de Sabadell, per tal de potenciar els treballs d’àmbit local.

En l’edició corresponent al curs 2021-22 s’han presentat un total de 31 treballs de recerca de 15 centres diferents, 13 d’àmbit cientificotecnològic, 16 de l’àmbit social i humanístic i 2 de l’àmbit artístic. L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el passat dilluns 21 de juny Pel que fa al Premi Ciutat de Sabadell d’àmbit local i dotat amb una beca de matrícula d’estudis de 700€, s’han presentat 4 treballs i la guanyadora ha estat Alba Solé amb el treball de recerca La realitat dels barris de Sabadell. Vulnerabilitat en infants i joves.

La resta de premiats han estat: Carla Borràs Civil i Núria Formoso, que han aconseguit el Primer Premi amb el treball Els microplàstics, uns habitants més del medi marí (beca de 700€); Sònia Cabello Melón i Andrea Guerrero Lavado, guanyadores del Segon Premi amb La relativitat del temps (beca de 500€); i Lucía Revaliente Torres i Pol Rondón González que s’han fet amb el Tercer Premi pel treball El criptosistema RSA: confidencialitat i autenticació (beca de 300€).

Montserrat Miró i Marimón (1919-1999) va ser una docent formada a la Universitat de Barcelona que va destacar en el camp de la filologia clàssica i que va desplegar la seva labor pedagògica a diverses escoles de Sabadell, com l’Escola Industrial, l’Escola Pia o l’Escola Sant Nicolau.

Més informació: TDR