PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Març
2016

Inauguració de l’exposició “Sanctuarium”, de la col·lecció de García-Planas

Inauguració de l’exposició “Sanctuarium”, de la col·lecció de García-Planas

Del 29 de març al 29 de maig, el Museu d’Art de Sabadell acull l’exposició “Sanctuarium. Visions del taller de l’artista”, que forma part de la col·lecció Plàcid Garcia-Planas.La mostra, comissariada conjuntament pel mateix Garcia-Planas i el Museu d’Art, proposa un diàleg entre diverses versions d’una mateixa obra, és a dir, diferents mirades que artistes contemporanis han fet de la mateixa pintura.

 

L’obra original es titula Taller del pintor Tomàs Moragas, un oli sobre tela que data del 1879 i mesura 64 x 47 cm, pintat per Joan Figueras Soler quan tenia només setze anys. Figueras hi testimonia un fenomen recent en la història social de l’art al nostre país: la mitificació de l’artista.

Plàcid Garcia-Planas, descendent del pintor i comissari de l’exposició que el Museu va dedicar a Figueras Soler el 1997, ha valorat aquesta obra i l’ha convertida en el tema central d’una personal i peculiar col·lecció que ha anat creant, formada per un conjunt de versions de l’obra que, amb els anys, ha anat encarregant a diferents artistes actuals, la major part sabadellencs, com Oriol Vilapuig, Josep Madaula, Xavi Ristol i Lluís Clapés, entre altres.

L’obra original

L’interior ple de caràcter que reprodueix l’obra de Figueras és la plasmació devota del sancta santorum d’un artista plàstic. La pintura vol ser el retrat evocador d’un àmbit concret: l’estudi barceloní del pintor Tomàs Moragas –mestre de Figueras, com també ho seria de Rusiñol, d’Anglada-Camarasa i de molts més–, taller agençat acuradament pel seu propietari, per donar una imatge de refinament estètic i d’amor a l’art.

Quasi 130 anys després que l’obra fos pintada, el Museu d’Art proposa un diàleg entre el temps passat i el present, un viatge per l’espai privat de l’artista en l’art. Com a activitat complementària, el diumenge 3 d’abril, a les 12 del migdia, Plàcid Garcia-Planas farà una visita guiada a l’exposició.