PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Setembre
2016

Inaugurada l’exposició “Plats d’art per al memorial Àlex Seglers”, al Museu d’Art de Sabadell

La mostra inclou plats dels artistes locals Maria Bosch, Josep Madaula, Joaquim Montserrat, Assumpció Oristrell i Werens...

WerensEl dijous 8 de setembre, a les 8 del vespre, el Museu d’Art de Sabadell (c. del Doctor Puig, 16) va acollir la inauguració de l’exposició temporal “Plats d’art per al memorial Àlex Seglers”, organitzada pel Museu i per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

Els Plats d’Art

Plats d’Art recull una idea de fa més de cent anys. A l’exposició permanent del Museu d’Art de Sabadell “La col·lecció 1875-1936”, a l’apartat dels Academicismes del segle XIX, es reflecteix l’activitat artística de la nostra ciutat de fa dos segles; a l’espai dedicat al paisatgisme es poden veure uns plats de ceràmica fets en col·laboració pel ceramista Marià Burguès i els pintors Llorenç Lladó i Ramon Quer.Madaula

S’ha recollit aquesta idea de col·laboració, que permet perpetuar l’esperit d’una època sota un prisma contemporani. Plats d’Art són unes peces d’inestimable valor i raresa, que simbolitzen la vitalitat artística de la nostra ciutat.

A la primera edició, produïda ara fa quatre anys, hi van col·laborar els artistes locals Lluís Clapés, Alfons Borrell, Fina Miralles, Xavier Oriach i Agustí Puig. En aquesta segona edició, hi col·laboren d'una manera totalment desinteressada: Maria Bosch, Josep Madaula, Joaquim Montserrat, Assumpció Oristrell i Werens, els quals han creat tres plats cadascun, dos per al Memorial Àlex Seglers i un per a la col·lecció del Museu d’Art de Sabadell; tots ells es podran veure en aquesta mostra.

El MusOristrelleu d'Art de Sabadell col·labora amb el Memorial Àlex Seglers, promogut per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l'Ajuntament de Sabadell i d'altres entitats i administracions, coordinant la producció del guardó, anomenat Plats d'Art.

El Memorial Àlex Seglers

El Memorial Àlex Seglers té per objecte atorgar un reconeixement a persones, entitats o institucions que treballen per la cohesió social a partir dels valors de la convivència, que fomenten el diàleg en la diversitat de creences i conviccions, que defensen els drets humans i que formulen un horitzó civil comú fonamentat en els principis democràtics compartits.