PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Març
2021

Inaugurada la fira que durant quatre dies acostarà la formació professional a la ciutadania

Tindrà lloc els dies 19, 20, 22 i 23 de març i enguany serà exclusivament telemàtica

Inaugurada la fira que durant quatre dies acostarà la formació professional a la ciutadania

L’e-Fira Connecta’t a l’FP, la versió virtual de la fira anual que acosta la ciutadania a la formació professional, s’ha inaugurat aquest matí i es podrà seguir els dies dies 19, 20, 22 i 23 de març en aquesta plataforma telemàtica. L’objectiu és orientar, assessorar i acompanyar els alumnes en la tria dels estudis.

La proposta d’aquesta cinquena edició de la fira inclou una completa programació d’activitats, conferències, tallers i altres formats per adreçar-se a diversos públics: d’una banda, les famílies i el jovent a l’hora de triar una branca per continuar els seus estudis i, d’altra banda, la població adulta que vol certificar la seva professionalitat o bé ampliar la seva formació. Els continguts estaran disponibles a la mateixa plataforma durant tot un any.

La fira de l’FP és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes, format per 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental.

En la inauguració de la fira, avui Manuel Robles, regidor d’Educació, ha subratllat que

inaugurem una fira d’àmbit supramunicipal que durant els primers quatre anys ha funcionat molt bé. Aquest any la fem completament virtual i en mantenim les arrels i l’esperit, però li hem canviat el nom: ara ja no parlem d’apropar-nos a la formació professional, sinó de connectar-nos-hi, perquè connexió vol dir enllaçar, establir connexions, i aquest és un dels objectius d’aquesta fira.

Una de les novetats d’enguany és L’aventura de triar, un joc d’escapada que ajuda a construir el projecte de vida i professional de qui hi participa, a més de visites guiades que faran més accessible la navegació virtual per la plataforma web.

L’oferta de formació professional es presenta integrada i organitzada per famílies professionals, en format de xerrades participatives, que tenen de ponents professorat i alumnat. S’hi tracta, entre altres, els reptes de l’FP dual, la ciència i tecnologia en clau de gènere, les professions del futur i els programes de formació i inserció. També hi ha un espai de coneixement de professions i oficis amb representants del món empresarial.

Com cada any, la plataforma virtual també recull el servei d’orientació personalitzada, que ha de permetre tant informar i orientar en línia, com vincular els joves amb els serveis d’orientació local, uns punts que assessoren i acompanyen en la tria d’estudis i itineraris de vida formativa i laboral. També hi participen una trentena de centres de formació –d’FP, PFI, FPO...– que mostren què es pot cursar a cadascun.

Pel que fa als Punts d’Orientació Personalitzada, aniran a càrrec de professionals especialitzats en l’orientació educativa, provinents de l’Oficina Jove, Promoció Econòmica i del Departament d’Educació.

L’e-Fira Connecta't a l’FP forma part de l’estratègia “Sabadell Orienta”, que revisa i coordina les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat.

La fira entorn de la formació professional va començar el 2017 i s’ha mantingut cada any consecutivament a la Fira Sabadell, per on han passat durant aquest temps milers de persones interessades per conèixer millor l’FP. En la convocatòria del 2020, per exemple, 3.330 alumnes van assistir a les xerrades i 405 van rebre assessorament personalitzat 405.