PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Juny
2017

Increment de les actuacions de control de plagues durant la primavera i l’estiu, les estacions més crítiques

Les mesures es centren en actuacions de vigilància contínua i de control de plagues

L’Ajuntament de Sabadell ha incrementat les accions de vigilància i control de plagues urbanes que habitualment porta a terme als espais públics de la ciutat. Aquest augment d’actuacions, que es registra cada any coincideix amb l’època que pugen les temperatures i que la majoria d’éssers vius (inclosos insectes i rosegadors) prefereixen per a la reproducció i colonització de nous espais. Les mesures que pren l’Ajuntament, a través d’una empresa especialitzada, es centren en actuacions de vigilància contínua i de control de plagues.

La vigilància contínua consisteix en col·locar trampes i esquers a punts específics del clavegueram o dels equipaments públics. Si es detecta presència de rosegadors o insectes es realitzen els tractaments oportuns. D’altra banda, les accions de control es porten a terme com a resposta a totes les incidències denunciades per la ciutadania.

Els tractaments que es realitzen per preservar la salut pública i reduir al màxim les molèsties als veïns i veïnes en espais o equipaments públics han d’estar autoritzats per la normativa vigent, que estableix que s’utilitzin els productes químics que menys impactin sobre la salut humana i el medi ambient.

Col·laboració ciutadana

Alhora cal articular totes aquelles mesures que dificultin el creixement i dispersió de les plagues. Tal i com explica el regidor de Salut, Ramon Vidal, “la col·laboració ciutadana és fonamental i ens permet un alt grau d’eficàcia i rapidesa d’actuació. És important la comunicació d’incidències, però també aplicar algunes mesures fàcils per evitar les plagues”. Així, es recomana no deixar aliments als quals aquests animals puguin accedir fàcilment i mantenir els espais nets. Si es vol impedir l’accés a espais concrets particulars, es recomana comptar amb portes que tanquin correctament o, si s’escau, instal·lar mosquiteres. Quan una plaga de qualsevol tipus s’instal·la en un espai privat correspon a la propietat fer-se càrrec d’eliminar-la.

D’altra banda, es demana als veïns i veïnes que, davant l’evidència o sospita d’una plaga a l’espai públic, ho comuniquin a l’Ajuntament per tal que es pugui actuar al més aviat possible.