PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Febrer
2016

Itinerari familiar per conèixer les escultures del parc de Catalunya

El Museu d’Art de Sabadell, organitzador de l’itinerari, té informació de totes les escultures de la ciutat a la xarxa

Itinerari familiar per conèixer les escultures del parc de Catalunya

 

El diumenge 7 de febrer, a les 11 del matí, començarà un itinerari familiar i gratuït per les escultures del parc de Catalunya, organitzat pel Museu d’Art de Sabadell. El punt de trobada serà a l’escultura A de barca, de Joan Brossa, que es troba damunt del llac.

L’itinerari permetrà conèixer una mica més l’escultura L’home de bronze, d’Agustí Puig, o quina va ser la primera obra que l’escultor local Antoni Marquès va plantar al parc, com també diferents plaques i motius commemoratius a Lluís Companys o Ernest Lluch, així com l’A de barca, de Joan Brossa.

Avui hi ha una vuitantena d’escultures de diverses èpoques i estils escampades per diferents barris de Sabadell, que constitueixen un autèntic tresor a l’aire lliure que embelleix carrers i places i que són testimoni de la història de la ciutat i dels seus protagonistes.

L’escultura més antiga data de l’any 1917 i es troba a la plaça del Doctor Robert, en homenatge a Sallarès i Pla de la mà de Josep Clarà. Entre les més recents, de l’any 2011 destaca l’escultura d’Agustí Puig en homenatge a Antoni Farrés –al parc de Catalunya–, o la de Jordi Roca homenatjant Miquel Crusafont –a la plaça que duu el seu nom.

Les escultures disposen d’un codi QR gràcies al qual, amb tauletes i telèfons intel·ligents, es pot accedir a la fitxa tècnica bàsica, com les dades d’autor, títol, data, mides i tècnica; i també a la seva descripció i història, a més d’una fotografia. Aquesta informació també es troba al web del Museu d’Art de Sabadell. D’altra banda, per mitjà de l’aplicació “SBD 2.0” (http://bit.ly/1T2mQnR) per a dispositius mòbils, s’ofereix el servei de realitat augmentada per obtenir, entre d’altres utilitats, informació de les escultures, geolocalització i itinerari per accedir-hi.

Més informació: http://bit.ly/1R6es5f