PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Juny
2019

Itinerari pel Sabadell medieval, aquest diumenge, en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia

Permetrà veure, entre altres, restes de la muralla, una bestorre i un vall

Itinerari pel Sabadell medieval, aquest diumenge, en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia

El diumenge 16 de juny, a les 11 del matí, l’Ajuntament durà a terme l’itinerari Sabadell a l’edat mitjana (segles XI-XV), en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia, que tenen lloc el 14, 15 i 16 de juny. Durant aquests tres dies, al Principat també s’organitzen activitats a Barcelona, Empúries, Girona, Olèrdola, Ullastret, Tarragona, Banyoles, Roda de Ter, Balaguer i Calafell.

Es tracta d’una ruta per conèixer la configuració de la nostra ciutat entre els segles XI i XV, quan s’estenia a redós d'un mercat i d'una petita església. S’hi podrà comprovar que l'arqueologia i els documents conservats ajuden a entendre com devia ser la vila de Sabadello i la vida dels seus habitants. L’objectiu és buscar a la ciutat actual les traces de la vila medieval, sobretot de les seves muralles, i comprovar que algunes de les restes encara es conserven avui i són visibles, tot i que un xic amagades i poc conegudes per a la ciutadania.

L’itinerari permetrà visitar l’interior d’un edifici del carrer de les Valls i observar diferents elements defensius del segle XIV, conservats al soterrani. Es tracta d’un tram de muralla, una bestorre –la quarta que s’ha trobat al centre històric de Sabadell– i una part de fossar o vall, excavat al terreny natural.