PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
Juny
2016

James Ross, el nou director artístic de la Simfònica, es presenta davant del públic

Els aficionats podran conèixer avui la temporada 2016-2017 de Concerts Simfònics

James Ross, el nou director artístic de la Simfònica, es presenta davant del públic

 El dimecres 15 de juny, a les 7 de la tarda, al Teatre Principal, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) va presentar la temporada 2016-2017 dels concerts simfònics davant del públic sabadellenc. La sessió va servir també per presentar a la ciutat i al país el nou director titular de la formació, James Ross.

A l’acte hi va assistir també Jordi Cos, president de l’OSV, i Montserrat Chacon, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell. Franc Lluís Giró, el moderador, va presentar els diferents concerts de la temporada a partir d’entrevistes en directe o enregistrades. Aquestes presentacions anaven acompanyades en cada cas d’una breu actuació musical que relacionada amb el repertori de cada concert.

James Ross

El nou director artístic de l’OSV, James Ross (Boston, 1959), és músic, pedagog i director d'orquestra. S’ha format a la Harvard University, al Curtis Institute of Music de Filadèlfia i a l’Akademie der Künste de Berlin. Va estudiar direcció d’orquestra amb Kurt Masur, Seiji Ozawa i Leonard Bernstein i ha estat director assistent de l’Orquestra Simfònica de Boston i de William Christie al conjunt Les Arts Florissant. L’avala una prestigiosa carrera com a músic, ja que ha estat trompa solista sota la direcció de Kurt Masur a l’Orquestra Gedwandhaus de Leipzig.

Actualment és director d’activitats orquestrals de la Universitat de Maryland, director adjunt del Programa de Direcció d’Orquestra de la Juilliard School de Nova York i director artístic de la Jove Orquestra Nacional dels Estats Units.

Augment de públic

El nombre d’assistents als concerts que l’OSV fa a la ciutat on té la seu augmenta. En aquest sentit, amb el mateix nombre de concerts, aquesta temporada ha tingut 417 espectadors més que la temporada anterior. I el nombre d’abonats també ha crescut en 33 persones. De fet, l’increment és continuat. En aquest sentit, si la temporada 2012-2013 els concerts van tenir 2.744 espectadors i 155 abonats, la 2015-16 ha tingut 4.512 espectadors i 234 abonats.

La informació sobre els preus de les entrades i dels abonaments –paquets– es pot consultar al web de Cultura o a la taquilla del Teatre Principal.

Concerts simfònics