PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Desembre
2022

Joves dels instituts Arraona, Jonqueres, Ribot i Serra i Ramar 2 reflexionen sobre el canvi climàtic al programa Ciència per Nadal a Sabadell

El científic Santiago Giralt, que ha coordinat el programa formatiu, impartirà una conferència oberta a la ciutadania

Joves dels instituts Arraona, Jonqueres, Ribot i Serra i Ramar 2 reflexionen sobre el canvi climàtic al programa Ciència per Nadal a Sabadell

Un centenar d’estudiants dels instituts Arraona, Jonqueres, Ribot i Serra i Ramar 2 participen aquest curs en el projecte Ciència per Nadal a Sabadell que té com a finalitat familiaritzar els ciutadans amb els mètodes que empra la ciència per generar coneixement. Els participants han treballat aquest any el tema “Les fluctuacions del clima”,  a partir de diversos recursos pedagògics i sota la coordinació i assessorament de Santiago Giralt, , investigador del clima a l’Institut Geociències Barcelona, organisme dependent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Tot el treball dels estudiants conclourà en un acte obert al públic el proper dilluns 19 de desembre a les 10 del matí a l’auditori de l’Espai Cultura. A l’acte, conduït per la periodista Elisabet Carnicé, l’alumnat que ha participat en el programa presentarà un compendi de les activitats realitzades i Santiago Giralt dissertarà sobre el canvi climàtic, a més de respondre a preguntes dels estudiants.

El mateix dilluns 19, a les 7 de la tarda, se celebrarà a l’auditori de la Fundació Bosch i Cardellach, una conferència col·loqui, a càrrec també del científic Santiago Giralt, que estarà oberta a tota la ciutadania i versarà sobre el tema “La petita edat de gel, les erupcions volcàniques i la Revolució Francesa: determinisme natural o social”.

Cinquena edició

Són ja cinc les edicions organitzades d’aquest projecte que té la finalitat de que l’alumnat participant entri en contacte amb la metodologia científica que posteriorment podrà utilitzar com a recurs en el seu treball de recerca a segon de Batxillerat. Al llarg d’aquest procés, els nois i noies hauran revisat documentació, processat dades relatives a la metodologia científica i practicat les tècniques que utilitza la ciència per validar els resultats obtinguts.

A partir d’una iniciativa de la secció de Ciència i Tecnologia de la Fundació Bosch i Cardellach, el projecte està organitzat conjuntament per aquesta entitat, el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell-Sant Quirze i l’Ajuntament de Sabadell i compta amb una llarga llista d’entitats locals adherides com a col·laboradores.