PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Març
2014

L’acte Central de la Dona omple la plaça del Dr. Robert

El bon temps ha acompanyat l’afluència de ciutadans i ciutadanes que s’han acostat a la plaça del Dr. Robert per a commemorar el Dia Internacional de la dona

El bon temps ha acompanyat l’afluència de ciutadans i ciutadanes que s’han acostat a la plaça del Dr. Robert per a commemorar el Dia Internacional de la dona.

A les 12 del migdia l’actriu Sabadellenca Montse Costa ha llegit un manifest reivindicatiu que ha estat signat per diferents institucions catalanes.

L’acte també ha comptat amb la Ministra de Cultura de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica), Jadiya Hamdi i la lectura de paraules de dones d’arreu del món gràcies a la participació de representants de la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell. La part musical ha estat a càrrec de la cantant sahrauí Mariem Hassan, que ha fet les delícies del públic assistent. 

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, qui també ha assistit a l’acte ha manifestat que

aquesta commemoració simbolitza la lluita història per la igualtat de gènere. Fins a la data hem aconseguit moltes fites, però encara tenim molts reptes per endavant. Perquè  es facin realitat hem de treballar amb la complicitat de les institucions, els agents socials, les dones i els homes. Només així continuarem assolint objectius.

A aquest caire reivindicatiu de la commemoració, se li suma la voluntat de visibilitzar a les dones que viuen en situació de conflicte polític, com és el cas de les dones sahrauís- a propòsit de la celebració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb el Sàhara. Per això, s’ha programat l’exposició “Dones del Poble Sahrauí”, inspirada en la resolució 1325 de les Nacions unides i que insta a adoptar mesures de suport a les iniciatives de pau de les dones i a garantir els drets d’elles així com els dels seus fills. L’exposició, que recull les paraules de tretze dones sahrauís fent visible el seu rol, així com el conflicte, oblidat, del Sàhara occidental, podrà veure’s del 18 al 31 de març a la façana dreta de la Biblioteca Vapor Badia (c. de les Tres creus, 127).

L’acte ha engrescat a totes les persones assistents a deixar missatges als pètals de l’“Enfiladissa dels Pensaments”, a fi de simbolitzar la força, la unió i el poder de les dones.

Per a més informació de tota la programació de commemoració es pot consultar www.sabadell.cat/dretscivils i www.sabadell.cat/dona