PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
abril
2016

L’Acusti.cat reunirà més de 90 ponents a la Fira Sabadell per debatre la contaminació acústica

Sabadell acollirà el I Congrés d’Acústica de Catalunya el 28 i 29 d’abril, que s’obrirà amb una conferència de Colin Nugent, expert en soroll

 

La Fira Sabadell acollirà demà i divendres el I Congrés d’Acústica de Catalunya, Acusti.cat, que té lloc coincidint amb la setmana del Dia Internacional de Conscienciació sobre el Soroll –que se celebra avui–, últim dimecres del mes d’abril. El Congrés l’organitza la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Associació Catalana de Consultors Acústics.

El Congrés començarà el dia 28, a les 9.45 h, amb les paraules de benvinguda de Juli Fernández, alcalde de Sabadell; Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; Valentí Junyent, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona; Jordi Romeu, cap del Laboratori d'Enginyeria Mecànica i Ambiental - UPC, i Ramon Perea, president de l'Associació Catalana de Consultors Acústics.

Acusti.cat serà un punt de trobada per debatre, intercanviar, entendre i compartir tot allò relacionat amb la qualitat acústica. Més de 90 ponents, 25 entitats activament vinculades al sector i una representació de 280 professionals faran possible el programa d’activitats, que es pot consultar a acusti.cat.

Colin Nugent, expert en soroll

La conferència inaugural anirà a càrrec d’un gran expert a escala mundial en soroll, Colin Nugent, de l’Agència Europea de Medi Ambient. Es farà el dijous 28 d’abril, a les 10.20 h. Durant les dues jornades del Congrés s’oferirà taules rodones, solucions i tallers demostratius a problemes concrets (tecnològiques, intangibles i socials).

El Congrés comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn dels reptes i els dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica del soroll. A més, el Síndic de Greuges de Catalunya presentarà de forma oficial l’estudi Oci nocturn i convivència.

La contaminació acústica

Segons el tipus, la durada, el lloc i el moment en què es produeixen, els sons poden ser molestos, incòmodes i arribar a alterar el benestar fisiològic o psicològic dels éssers vius. És llavors quan es considera que hi ha contaminació acústica, un increment significatiu dels nivells acústics del medi i un dels factors importants de deteriorament de la qualitat ambiental del territori i de la qualitat de vida de les persones.

D’acord amb l’Agència Europea de Medi Ambient,125 milions de persones a la Unió Europea estan afectades per nivells de soroll superiors a la normativa, principalment a causa del trànsit rodat.La contaminació acústica causa 43.000 admissions hospitalàries així com molèsties per conciliar el son a 8 milions.

Informació i el programa complet Acusti.cat