PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

22
abril
2014

L’Ajuntament cedeix a Grandalla un local a l’antiga Escola Sant Gregori, on l’entitat ubicarà la seu i portarà a terme activitats adreçades a persones amb discapacitat intel·lectual

L’Ajuntament i Grandalla,SCCL (antic Teb Lleure Vallès) han signat un conveni de col·laboració

L’Ajuntament i Grandalla,SCCL (antic Teb Lleure Vallès) han signat un conveni de col·laboració pel qual el primer cedeix a l’entitat la planta baixa de l’edifici municipal ubicat al carrer de l’Illa, 10, antiga escola Sant Gregori.

Al nou espai, Grandalla ubicarà la seu social i portarà a terme activitats per a persones amb discapacitat intel·lectual. Avui han presentat l’acord el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso; la tinenta d’alcalde de Serveis a les Persones i regidora de Serveis Socials, Marta Farrés, i el president de Grandalla SCCL, Josep Pardina.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde, Josep Ayuso,

aquesta cessió s’emmarca dins els suports que des de l’Ajuntament volem facilitar a les entitats, acompanyant-les allà on no arriben. En el cas de Grandalla, disposa d’un local, però fruit del seu creixement necessita un espai més gran i és per això que hem signat aquest acord. Un acord que ha estat possible gràcies al diàleg necessari que ha d’existir entre l’administració i el teixit associatiu.

La tinenta d’alcalde, Marta Farrés, ha destacat que 

treballem dins la xarxa de serveis socials. Una xarxa on no hi treballa només l’Ajuntament o només les famílies o el tercer sector. Treballem tots junts i del que es tracta amb aquest conveni és d’aportar un nou granet de sorra per vertebrar encara més aquest sistema .

Per part de Grandalla, el seu president, Josep Pardina, ha volgut expressar l’agraïment per aquesta cessió, que permetrà a l’entitat 

fer una millor gestió i donar un millor servei. També ens permetrà fer activitats que fins ara havíem d’organitzar fora del nostre local.

Així mateix, ha destacat la ubicació cèntrica de l’espai cedit.

Amb la cessió, l’entitat veurà millorades les condicions per portar a terme la seva tasca. Segons el conveni, Grandalla es farà càrrec de l’adequació de l’espai, de 225 m2, així com dels pagaments dels subministraments i manteniment.

Pel que fa a l’ocupació del pati de l’antiga escola Sant Gregori, serà d’ús compartit amb el Grup d’Esplai Xivarri (que tenen cedit el local municipal situat al carrer de la Concepció, 6). En aquest sentit, totes dues entitats hauran de regular-ne la utilització mitjançant un reglament d’ús intern, que caldrà presentar a l’Ajuntament. Així mateix, s’haurà de consensuar l’ús compartit d’espais o serveis comuns amb alguna altra entitat que es pugui ubicar en un futur a altres dependències de l’antiga escola.

El conveni de cessió del local municipal a Grandalla té una vigència inicial de 4 anys prorrogables. Cal recordar que actualment aquesta entitat (anticTEB Lleure Vallès) disposa d’un local, també municipal, ubicat al carrer de Sallarès i Pla, que l’Ajuntament li va cedir l’any 2010. A hores d’ara, però, l’activitat creixent de Grandalla i el nombre de socis i participants en les propostes que s’hi porten a terme, fan necessari un canvi d’ubicació. Una vegada l’entitat estigui instal·lada al nou espai del carrer de l’Illa retornarà les claus de l’immoble de Sallàrès i Pla al municipi.

Suport al teixit associatiu

La signatura de l’acord amb Grandalla s’emmarca dins els objectius de l’Ajuntament de Sabadell, que treballa per fomentar la vitalitat cultural i social de la ciutat, tot donant suport al teixit associatiu del municipi. Alhora, l’administració local fa un especial esforç per dotar i facilitar els recursos per atendre els col·lectius amb risc d’exclusió o amb especials necessitats, amb l’objectiu d’avançar en la qualitat de vida del conjunt de ciutadans i ciutadanes, l’equitat i la cohesió.

Amb la cessió es dóna resposta a una demanda i necessitat d’una entitat i col·lectiu i, al mateix temps, s’afavoreix la conservació i utilització per a usos actuals, en aquest cas socials, d’un element patrimonial, atès que l’antiga escola Sant Gregori és un dels edificis inclosos al Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell. És per això que l’acord signat inclou que qualsevol actuació de millora que es pugui portar a terme a l’immoble per part de l’entitat, haurà de comptar amb l’autorització municipal, no només pel fet de tractar-se d’un espai de titularitat pública, sinó també perquè es refereix a un edifici de valor històric, artístic i patrimonial.

Grandalla

Grandalla, SCCL és una entitat sense ànim de lucre, una cooperativa d’iniciativa social que fomenta l’autonomia, la plena inclusió i la millora de la qualitat de vida de persones, joves i adultes, amb discapacitat intel·lectual, a partir de la promoció, organització, gestió i realització de serveis de lleure, esport, educació, cultura i altres.

Així mateix, amb la voluntat de continuar creixent i consolidant la normalització de les persones amb discapacitat intel·lectual, Grandalla vol iniciar projectes d’inserció laboral, que puguin afavorir la incorporació del col·lectiu al món laboral. L’experiència ha demostrat els efectes positius que l’aprenentatge d’un ofici pot tenir en la conducta de les persones amb aquest tipus de discapacitat. Efectes que passen per la millora de l’autonomia personal, l’expressió oral, major habilitat per a la resolució de problemes en la vida quotidiana o major iniciativa, entre altres.