PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  18
  Novembre
  2020

  L’Ajuntament cedeix al departament de Salut un espai per fer proves de detecció de la Covid-19

  Està situat al centre cívic de la Creu Alta – Cal Balsach i només s’hi poden adreçar les persones citades des de l’Atenció Primària

  L’Ajuntament cedeix al departament de Salut un espai per fer proves de detecció de la Covid-19

  L’Ajuntament de Sabadell ha cedit a l’Institut Català de la Salut (ICS) un espai al centre cívic de la Creu Alta - Cal Balsach, perquè es puguin dur a terme proves de detecció de la Covid-19. Aquest nou dispositiu de cribratge donarà servei a tota la ciutat i municipis propers i només s’hi poden adreçar les persones que prèviament hagin estat citades pels serveis d’Atenció Primària.

  Amb el de Sabadell, ja són deu els espais amb què compta l’atencio primaria Metropolitana Nord de l’ICS per fer les proves als contactes asimptomàtics dels casos de COVID-19 positius. En aquest sentit, les proves a persones amb símptomes se segueixin fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.

  Atesa la situació actual, amb un elevat nombre de casos de COVID-19, des de la Unitat centralitzada de suport COVID de la Metropolitana Nord s’ha optat per buscar alternatives que van més enllà dels espais propis. El fet d’ampliar els punts evita un augment del temps d’espera per fer-se la prova, així com continuar garantint la seguretat i confortabilitat, tant de la ciutadania com dels professionals que treballen en aquests espais. L’adequació de nous espais, externs als CAP, permet alliberar alguns dels centres que fins ara acollien aquestes proves, com és el cas del CAP Sant Fèlix, on fins ara es feien les proves de detecció de la COVID-19 que a partir d’avui es faran al centre cívic.

  El nou punt, cedit per l’Ajuntament de Sabadell, ha estat revisat per garantir que és adequat i que permet mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació i la neteja que marca el protocol.

  Unitat centralitzada de suport COVID

  La Unitat centralitzada de suport COVID de l’Atenció Primària Metropolitana Nord treballa per donar suport als equips d’atenció primària (EAP) en el control de la transmissió de la COVID-19 i gestionar algunes tasques de manera centralitzada. 

  Entre les seves actuacions es troba la gestió dels dispositius per garantir l’abordatge de la població de risc, la presa de mostres per dur a terme proves de detecció de la malaltia a la població que és contacte asimptomàtic de pacients amb alta sospita COVID i tot allò que té a veure amb les intervencions específiques en situacions de brots o increments importants de casos d’infecció per SARS-CoV-2 de la comunitat, en població asimptomàtica. 

  A més, des d’aquesta unitat es gestiona el cribratge de professionals de residències, el seguiment en institucions tancades i els cribratges a les escoles i les seves famílies. Així mateix, en un procés d’evolució de la Unitat de suport COVID, es vol arribar a assumir progressivament part de tasques relacionades amb el seguiment clínic.

  Més informació

  Categories Salut Tags Cal Balsach, Cente Cívic de la Creu Alta, Covid-19, salut