PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
Febrer
2015

L’Ajuntament col·laborarà amb l’Associació Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) Vallès Occidental

La col·laboració permetrà que TEA Vallès Occidental pugui fer activitats a equipaments municipals de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell col·laborarà amb l’Associació Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) Vallès Occidental, una col·laboració que permetrà que l’entitat pugui fer activitats a equipaments municipals de Sabadell. Així ho van acordar ahir en una reunió entre la presidenta de l’Associació TEA Vallès Occidental, Mercè Garcia-Gascón, la psicòloga Núria Santamaria, i el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso.

 

 

L’entitat va sol·licitar una entrevista amb Josep Ayuso per explicar les seves activitats i demanar poder oferir-les a equipaments públics de Sabadell, perquè ara només s’ofereixen a Terrassa i Matadepera, malgrat que una part important dels associats i la mateixa presidenta són de Sabadell. Mercè Garcia-Gascón va explicar que

l’associació és una entitat sense ànim de lucre, que va sorgir per la iniciativa de pares amb fills afectats per la Síndrome d’Asperger i l’autisme d’alt funcionament, per ajudar-nos entre tots.

L’objectiu de l’entitat, que és membre de la Federació Espectre Autista/Asperger de Catalunya, és oferir serveis per a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies. Entre les activitats que fan hi ha orientació a les famílies, servei terapèutic, esplais, colònies i formació per a pares.

Josep Ayuso va afirmar que

com a Ajuntament el nostre objectiu és donar serveis als veïns i veïnes de Sabadell i, dins de la disponibilitat material d’espais, ajudem entitats com aquesta, cedint-los equipaments municipals per fer activitats. Entitats com aquesta, treballen desinteressadament per donar resposta a les necessitats d’unes persones amb un trastorn poc conegut i que genera molts problemes d’adaptació social als afectats i una gran preocupació a les seves famílies.

La Síndrome d’Asperger i l’autisme d’alt funcionament són trastorns del desenvolupament que comporten una alteració en el processament de  la informació. Les persones diagnosticades tenen en comú dificultats per a la interacció social, que es manifesten amb comportaments socials inadequats, entre d’altres. És un trastorn que afecta de 3  a 7 persones de cada 1.000, moltes de les quals no estan diagnosticades. Qui vulgui contactar amb l’entitat pot fer-ho al telèfon 659 921 821 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..