PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

09
Desembre
2014

L’Ajuntament de Sabadell activa el Pla Bàsic Emergències Municipal en fase d'Alerta per Risc de Vent

A causa del fort vent que està afectant avui a tot el municipi

L’Ajuntament de Sabadell ha activat aquest migdia el Pla Bàsic Emergències Municipal en fase d'Alerta per Risc de Vent, arran de l’alerta que ha enviat el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) a causa del fort vent que està afectant avui a tot el municipi.

Les primeres conseqüències d'aquestes fortes ratxes de vent, que poden superar els 97 km/h, han estat la caiguda d’arbres a diferents punts de Sabadell.

L'Ajuntament està actuant amb tots els mitjans i recursos dels quals disposa per garantir la seguretat dels ciutadans i actuar amb la màxima brevetat davant possibles emergències.

Entre les incidències més destacades hi ha dues persones ferides per la caiguda d’arbres. En un cas ha estat al carrer de Santiago Segura quan un arbre ha caigut sobre un cotxe aparcat i on hi havia una persona, que ha estat rescatada i traslladada a l’Hospital de Sabadell. L’altra persona ferida ha estat a la carretera de Barcelona, davant el CAP de Sant Fèlix, també per la caiguda d’un arbre.

La Policia Municipal ha rebut més d’un centenar d’avisos per caigudes d’arbres i altres incidències. En aquests moments hi ha tallats alguns carrers de la ciutat, com l’avinguda de Matadepera, via Alexandra, Joan Plans i d’altres. La TUS ha hagut de modificar itineraris del recorregut d’algunes línies per arbres caiguts a la via pública o per contenidors que s’han desplaçat. Renfe també ha hagut de suspendre el seu servei a causa d’arbres caiguts a les vies.

A més la Generalitat de Catalunya ha autoritzat a suspendre les classes de tarda als centres educatius on el vent ha generat alguna situació de risc. Tot i així, els centres romandran oberts fins que els pares puguin recollir els nens/es.

De la mateixa manera, quedaran tancats els camps de futbol i totes les instal·lacions que són a l'aire lliure. Aquesta tarda s'anul·len totes les activitats que són a l'aire lliure, les que es realitzen dins de pavellons no s'anul·len però es recomana que s’actuï amb prudència i que no surtin de casa.

En aquest sentit, dir també que Endesa està actuant en les afectacions elèctriques; que la secció de Parcs i Jardins municipal està en contacte amb Policia per actuar en cas de caigudes d'arbres i també en contacte amb Comerç en relació amb les afectacions a l'enllumenat de Nadal. De la mateixa manera, el departament de Residus està actuant en la recollida de contenidors caiguts a la via pública.

Des del Consistori es recomana a la ciutadania recollir tendals i retirar de balcons i terrasses elements inestables com testos o mobiliari.

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit demana als conductors vigilar especialment amb la distància de separació lateral a l'hora de fer avançaments a vehicles de grans dimensions i reduir la velocitat i corregir les desviacions per tal de mantenir la trajectòria del vehicle.

Cal recordar que davant una incidència podeu contactar amb la Policia Local al telèfon 93  745 32 61 o al 112 d'Emergències de la Generalitat de Catalunya.

Recomanacions davant l’alerta per vent

L’Ajuntament de Sabadell, davant la situació d’alerta per vent i temporals de forta intensitat, recomana a la ciutadania que no surti de casa o utilitzi el cotxe només si és imprescindible i que intensifiqui les mesures de prudència.

Recomanacions en diferents àmbits

Casa

 • Cal tancar i assegurar  portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar a balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
 • Es necessari retirar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior

 • Aneu amb compte amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 • No aneu als parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre. Cal també no apropar-se ni passejar prop pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat.

Conduint

 • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles
 • Us recomanem també assabentar-vos de l'estat de la xarxa de transport públic, que es pot veure afectada pel fort temporal
 • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
 • Consulteu i seguiu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres a través dels mitjans de comunicació o del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com). El telèfon d'informació 012 us pot donar informació d'utilitat, així com el Servei Català del Trànsit, a través de www.gencat.cat/transit. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera
 • Si és imprescindible desplaçar-vos, extremeu les precaucions i la prudència. Cal alentir la marxa i subjectar el volant amb fermesa.
 • A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat

En cas d'emergència podeu trucar al 112