PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
abril
2014

L’Ajuntament de Sabadell aportarà un any més prop de 10.000 euros per facilitar la participació de 64 alumnes de la ciutat al Campus Ítaca

L’edició de 2014 del Campus Ítaca comptarà amb la participació de 64 alumnes de 8 instituts de Sabadell

L’edició de 2014 del Campus Ítaca comptarà amb la participació de 64 alumnes de 8 instituts de Sabadell. Per això, l’Ajuntament aportarà un any més un total de 9.920 euros. El Campus Ítaca, impulsat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i que des de l’any 2006 compta amb la implicació de l’Ajuntament de Sabadell, té com a objectiu mostrar als alumnes el campus i les possibilitats dels estudis universitaris per tal d’oferir-los les eines que els facilitin una decisió sobre el seu futur.

L’activitat consisteix en una estada durant els mesos de juny i juliol, organitzada en tres torns de dues setmanes cadascun, en les quals l’alumnat fa un seguit d’activitats per incentivar-los a continuar la seva formació acadèmica un cop finalitzada l’etapa obligatòria.

El programa va adreçat a nois i noies que han acabat 3r d’ESO i que durant el proper curs, l’últim de l’etapa d’escolarització obligatòria, hauran d’optar entre accedir al món laboral, cursar algun mòdul professional de grau mitjà o fer batxillerat.

El perfil d’alumnat al qual va adreçat és el d'estudiants amb bones capacitats per als estudis però que, pel seu entorn familiar o social o per altres motius, no se senten atrets per l’opció de continuar estudiant. A partir d'uns criteris de selecció de l'alumnat fixes, marcats pel programa, els centres trien a vuit alumnes en funció del seu context i característiques. Així, la composició final de l’alumnat del Campus és heterogènia.

La participació de l’Ajuntament s’emmarca en la voluntat de treballar per a l’excel·lència educativa i l’èxit escolar. Les activitats del Campus Ítaca comptaran amb la participació dels instituts Agustí Serra, Arraona, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Pau Vila, Ribot i Serra i del Vallès. Un any més, en el Campus Ítaca també hi podran prendre part els alumnes amb discapacitat, ja que totes les activitats han estat adaptades per fer-les totalment accessibles.